Kvällspostens citering: SVT

Här angrips Reepalu i Seved

Publicerad 28 mars 2012 kl 21.08

Kulturnyheter.När Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S) och journalisten Janne Josefsson besökte Seved dröjde det inte länge innan de fick smaka på vad den kulturellt berikade stadsdelen hade att erbjuda. Två män kom genast fram och började hota de båda svenskarna.
- De skrek att det var deras gata och att jag skulle hålla käften, säger Reepalu.

Gilla artikeln på Facebook

Kvällens "Uppdrag granskning" handlar om situationen i Malmö. Under en intervju med Janne Josefsson började Illmar Reepalu med att förklara att Malmö har ett "oförtjänt" dåligt rykte och "inte alls" är någon farlig stad. Men intervjun fick avbrytas eftersom verkligheten trängde sig på under inspelningen.

Först körde en stor BMW förbi, och någon ropade genom fönstret att filmteamet måste klippa bort honom om han syns på bild.

– Det här är min gata, säger invandraren.

– På vilket sätt är det din gata grabben? kontrar Reepalu, som är utbildad attackdykare.

Därefter går allting mycket fort.

De båda männen parkerar bilen, drar upp sina luvor och börjar hotfullt gå mot Reepalu och Josefsson.

Just när Ilmar Reepalu står och hävdar att mediebilden av Malmö som en farlig stad är kraftigt överdriven tränger ytterligare en man fram, som viftar med handen mot kameran och säger att "Ilmar Reepalu är full av skit".

- Fuck you - håll käften! vrålar han till Reepalu och Josefsson när de presenterat sig för honom.

Ingen svennetönt
Som tur var lämnade invandrarna den här gången platsen utan att bruka våld. Istället poängterar Janne Josefsson att den ene mannen faktiskt gav honom en av de finaste komplimangerna man som etnisk svensk i Seved kan få.

- Här tar de sig ju allt för stor makt, även om de inte slår ner oss eller så. Det är klart att det var hotfullt. Men mig tyckte de ju om. Den ene sa: ”Du är ingen svennetönt”, säger Josefsson till Kvällsposten

Ungefär samma sak hände hotellägaren Salka Börjeson Eynon när hon skulle spela in tv-serien ”Den hemliga miljonären” i Rosengård förra året.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Polisen trodde inte på larmet i Tommie Lindh-fallet: "Ödesdigert"

Blandade ihop adressen med ett närliggande LSS-boende. Från polisens händelserapport: "Operatören bedömer det inte så väldigt troligt."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.