Nya migrationslagen

Här börjar V-kvinnan gråtskrika i riksdagen

Publicerad 22 juni 2021 kl 14.37

Inrikes. Idag röstar riksdagen om den kontroversiella nya migrationslagen. Vänsterpartisten Christina Höj Larsen började under ett anförande i kammaren plötsligt gråta och skrika för att visa hur synd hon tycker det är om invandrare som inte får komma till Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Regeringen vill genomföra flera ändringar i utlänningslagen som enligt Moderaterna och Sverigedemokraterna kommer att leda till kraftigt ökad invandring till Sverige.

Inför omröstningen i riksdagen har regeringspartierna dock bara en rösts övervikt mot oppositionens motförslag.

Under debatten i kammaren gick det bitvis vilt till. Christina Höj Larsen (V) började rent av gråta när hon skulle berätta hur synd det är om invandrare från tredje världen.

Hon förklarade att V egentligen vill ha en mer generös lagstiftning men att partiet, "ställt inför två onda ting, regeringens förslag och den blåbruna oppositionens", ändå tar "ansvar för att göra det minst dåliga" – och alltså röstar på regeringens förslag.

Det brast helt för den 49-åriga politikern när hon skulle beskriva hur familjer i tredje världen inte kan komma till Sverige:

– Till slut, till alla föräldrar och barn i splittrade familjer som lyssnar nu. Till ensamkommande och barnfamiljer som har hamnat i kläm i denna ovärdiga kapplöpning mot botten. Till det civilsamhälle som kämpar varje dag mot alla odds. Så vill jag säga: Era barn har också rätt till trygghet, frihet, familj. Era liv och er framtid räknas. Och jag lovar att V kommer göra allt i vår makt för att i framtiden faktiskt kunna rösta igenom en migrationslagstiftning som gör Sverige till en bättre plats istället för en sämre. Med fler rättigheter och möjligheter, inte färre. Och det arbetet kommer jag att fortsätta tillsammans med er.

Det har tidigare rapporterats om att Amineh Kakabaveh, som är politisk vilde i riksdagen efter att ha mobbats ut ur V, har haft möjlighet att stoppa regeringspartiernas nya migrationslag.

Läs också: "Baarn av saligheten": Riksdagspolitiker brister ut i sång om afghanska männen


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Få gravida svenskor tar vaccin – läkare ska tvingas mörka

Majoritet gravida svenskor väntar med sprutan. Nu ska Läkemedelsverket och FHM läxa upp kvinnliga läkare besvarat frågan om huruvida de själva skulle tagit sprutan under en graviditet.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.