Morgan Johansson KU-anmäls för försök att kuppa igenom "kraftigt ökad invandring"

Publicerad 19 januari 2021 kl 19.03

Inrikes. Moderaterna anmäler Morgan Johansson (S) till Konstitutionsutskottet, KU. Anledningen är justitieministerns kuppartade försök att driva igenom regeringens nya migrationslag, som ska öka tredje världen-invandringen till Sverige ytterligare.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Moderaterna har regeringen försökt att snabbt få igenom lagförslaget om en ny migrationslag med kort remisstid under julhelgen. Flera remissinstanser har inte hunnit svara.

– Det är inte första gången regeringen hastar igenom lagstiftning när det gäller just att öka invandringen, säger Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson för M, till TV4.

Hon konstaterar att den nya lagen skulle leda till "kraftigt ökad invandring" och att regeringen inte beskrivit konsekvenserna av "de mycket långtgående förändringar" i invandringspolitiken som blir ett resultat.

– Man har skickat ut det här över julen och det är många som inte hunnit svara, säger hon.

Detta trots att det, enligt Malmer Stenergard, rör sig om ett förslag "som skulle få mycket stora konsekvenser, både kostnadsmässigt men även direkt för kommuner som måste hantera konsekvenserna av en ökad invandring".

Den nya lagen har som syfte att fler från tredje världen ska få stanna i Sverige. Sverigedemokraterna har tidigare riktat hård kritik mot lagförslaget, som enligt partiet bland annat innebär att en "ny Tinderdejt" i princip ska "jämställas med ett långvarigt äktenskap vid familjeåterförening" för tredje världen-invandrare.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni har varnat för att hennes parti kan lämna januariöverenskommelsen om regeringen lägger fram förslaget i nuvarande form, något som skulle kunna leda till regeringskris.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur

Skattefinansierad talboksinläsare somnade mitt i boken. Snarkade ljudligt under ”Natt i Caracas” av Karina Sainz Borgo.0