Nya migrationslagen

Morgan Johansson KU-anmäls för försök att kuppa igenom "kraftigt ökad invandring"

Publicerad 19 januari 2021 kl 19.03

Inrikes. Moderaterna anmäler Morgan Johansson (S) till Konstitutionsutskottet, KU. Anledningen är justitieministerns kuppartade försök att driva igenom regeringens nya migrationslag, som ska öka tredje världen-invandringen till Sverige ytterligare.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Moderaterna har regeringen försökt att snabbt få igenom lagförslaget om en ny migrationslag med kort remisstid under julhelgen. Flera remissinstanser har inte hunnit svara.

– Det är inte första gången regeringen hastar igenom lagstiftning när det gäller just att öka invandringen, säger Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson för M, till TV4.

Hon konstaterar att den nya lagen skulle leda till "kraftigt ökad invandring" och att regeringen inte beskrivit konsekvenserna av "de mycket långtgående förändringar" i invandringspolitiken som blir ett resultat.

– Man har skickat ut det här över julen och det är många som inte hunnit svara, säger hon.

Detta trots att det, enligt Malmer Stenergard, rör sig om ett förslag "som skulle få mycket stora konsekvenser, både kostnadsmässigt men även direkt för kommuner som måste hantera konsekvenserna av en ökad invandring".

Den nya lagen har som syfte att fler från tredje världen ska få stanna i Sverige. Sverigedemokraterna har tidigare riktat hård kritik mot lagförslaget, som enligt partiet bland annat innebär att en "ny Tinderdejt" i princip ska "jämställas med ett långvarigt äktenskap vid familjeåterförening" för tredje världen-invandrare.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni har varnat för att hennes parti kan lämna januariöverenskommelsen om regeringen lägger fram förslaget i nuvarande form, något som skulle kunna leda till regeringskris.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcksspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0