Nya invandringsförslag får SD och M att rasa

Publicerad 8 april 2021 kl 16.25

Inrikes. Idag presenterade regeringen sitt förslag på en ny migrationslag, som bland annat öppnar för amnesti för de tusentals så kallade gymnasieafghanerna. Förslagen får hård kritik från Sverigedemokraterna och Moderaterna.

Gilla artikeln på Facebook

SD-ledaren Jimmie Åkesson meddelade efter regeringens presskonferens att han kommer att gå till val på att riva upp den föreslagna lagstiftningen.

"Den miljöpartistiska migrationslagstiftningen ska rivas upp med start hösten 2022", skriver Åkesson på Twitter.

Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard säger till TT att det blir "de facto en amnesti" för de tusentals vuxna afghanska män som tidigare fått stanna i Sverige genom den så kallade gymnasielagen.

"Den lagrådsremiss som regeringen presenterar i dag ökar invandringen ytterligare. Fler undantag från försörjningskraven för anhöriga. Inga krav på svenska för permanent uppehållstillstånd. En ny grund för uppehållstillstånd för vuxna utan skyddsskäl - och gymnasieamnesti", skriver Malmer Stenergard på Twitter.

Det är förslaget om en "ny humanitär skyddsgrund" i den nya lagstiftningen som enligt M-toppen kommer att leda till att de afghanska männen får stanna i Sverige. Den nya skyddsgrunden innebär att även de med laga kraftvunna utvisningsbeslut kan få en ny prövning.

– Nu får vi svart på vitt att socialdemokraterna och regeringen vill öka invandringen till Sverige när vi skulle behöva en kraftigt minskad invandring under lång tid framöver, säger Maria Malmer Stenergard till TT.


Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Fria Tider reder ut forskningsläget. Så kan den anmärkningsvärda skillnaden i beteende förstås.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0