Här fångar Håkan afghanen efter pojkvåldtäkten

Publicerad 15 september 2021 kl 18.35

Inrikes. Höörbon Håkan Johannesson lyckades jaga efter och fånga in en afghan efter att en minderårig pojke blivit våldtagen. Händelsen fångades på film – och nu sitter afghanen häktad för bland annat våldtäkt mot barn.
– Jag sa till polisen att ni får skynda er nu för annars vet jag inte vad jag gör mot honom, säger Håkan till Kvällsposten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i torsdags förra veckan som som Håkan Johannesson tog med sina söner på en åktur i sin nya bil i Höör, rapporterar Kvällsposten.

När de körde förbi Tjurasjö vid klockan 15.30 såg de två pojkar som viftade åt dem. Håkan stannade bilen och då berättade de att en afghan hade våldtagit den ene av dem och misshandlat och försökt förgripa sig på även den andre.

Afghanen befann sig ännu i närheten, på en bänk tillsammans med två andra män, och pojkarna pekade ut honom.

När han konfronterade männen flydde de fältet, och Håkan – som har tränat boxning hela sitt liv – jagade efter afghanen.

Vid tågperrongen hann han ifatt våldtäktsmannen och röt åt honom att han skulle sitta kvar.

Han höll själv fast afghanen tills en MC-polis kom och tog över.

– Jag kände en väldig vrede, jag sa det till polisen också – ni får skynda er nu för annars vet jag inte vad jag gör mot honom, säger Håkan till Kvällsposten.

Fångades på film
Händelseförloppet, både när Håkan jagade efter afghanen och när han höll fast afghanen på tågperrongen, fångades på film.

Filmerna från händelsen har publicerats av Nya Riks.

Afghanen, som påstår sig vara 19 år, har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och misshandel. Han har tolkbehov på dari.


Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.