Polismordet i Göteborg

Här grips Ahmed, 17, för polismordet i Göteborg

Publicerad 2 juli 2021 kl 23.01

Inrikes. Den 17-årige man som anhållits för polismordet i Göteborg är samma person som vid 15 års ålder genomförde den uppmärksammade knivattacken på en spårvagn i Göteborg 2019, avslöjade Expressen tidigare idag. Så fort han släpptes från det korta straffet försökte han mörda samma person igen – men dödade då istället den 33-årige polismannen.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen som dömdes för mordförsöket heter Sakariye Ahmed och klarade sig undan med ett års sluten ungdomsvård av hänsyn till hans låga ålder.

Samnytt var under kvällen först med att välja att publicera namnet på 17-åringen.

Vid onsdagens attack ska Ahmed ha varit ute efter samma person som knivhöggs på spårvagnen – en rivaliserande kriminell yngling från det så kallade Jobenätverket – som även denna gång överlevde attacken. Men istället sköts alltså en 33-årig polis till döds.

På bilder i sociala medier syntes hur piketpoliser hämtar Sakariye Ahmed vid hans bostad på Friskväderstorget i Biskopsgården. På videon är Ahmed barfota och bunden med buntband.

Över 20 personer hämtades till förhör och enligt uppgifter till Aftonbladet ska två personer ha gripits men sedan släppts innan Ahmed kunde gripas.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

S: Noll invandrare till Eskilstuna tack

"De har börjat mörda mitt på ljusa dagen". Kommunen nobbar tredje världen efter flera mångfaldsrelaterade våldsbrott.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.