Fria Tider avslöjar

Här slår Kriminalvårdens övervakare ned en tonårstjej med kriminelle klienten

Publicerad 22 juli 2021 kl 13.59

Inrikes. När vänsterextremisten Joel Bjurströmer Almgren frigavs villkorligt 2012 utsåg Kriminalvården den kriminelle AFA-veteranen Ates Ramiz Sengüler till övervakare, avslöjar Expressen. Nu kan Fria Tider avslöja att duon därefter misshandlade en grupp ungdomar i Stockholm – och hur Kriminalvårdens övervakare slog ned en tonårstjej medan Almgren jagade en ung pojke med kniv.

Gilla artikeln på Facebook

Den 24 maj 2013 utsattes en 16-årig flicka för en rå misshandel när en grupp vuxna, knivbeväpnade vänsterextremister gick till attack mot ungdomar i Tantolunden i Stockholm.

Fria Tider skrev om händelsen i en uppmärksammad artikel året därpå. På polisens spaningsvideo kunde man se hur Joel Bjurströmer Almgren jagade en ung pojke med kniv medan hans kumpan Ates Ramiz Sengüler slog ned en blond flicka med ett knytnävsslag i ansiktet.

"En av killarna i gänget slår en tjej med knuten näve rakt i ansiktet så att tjejen gick i backen. Ett flertal personer gav sig på en kille och slog ner honom och fortsatte sparka på hans huvud då han låg ner", skriver polisen i en promemoria från händelsen.

I slagsmålets slutskede sliter Joel Bjurströmer Almgren upp en kniv, fäller ut bladet och börjar jaga en 19-årig man med kniven i högsta hugg.

– Jag sprang för mitt liv, säger den unge mannen i förhör.

Året innan har Kriminalvården utsett mannen som slår ned flickan, Ates Ramiz Sengüler, till biträdande övervakare åt Joel Bjurströmer Almgren under hans villkorliga frigivning från ett fängelsestraff för misshandel, olaga hot och grovt vapenbrott.

Biträdande övervakare ska vara personer med gott omdöme som är med och rehabiliterar den dömde och hjälper honom att lämna sin brottsliga bana. Men frivården låter gängmedlemmar och livsstilskriminella ha kompisar som biträdande övervakare och mer än var femte biträdande övervakare är själv straffad för brott, enligt Expressen, som hämtat uppgifterna från Acta Publica.

Acta Publica är ett företag som ironiskt nog drivs av en tredje brottsdömd vänsterextremist, Martin Fredriksson från Researchgruppen. Att Fredriksson har koll på Joel Bjurströmer Almgren är inte så konstigt, då han och Almgren i början av 2000-talet satt häktade och sedermera åtalades och frikändes för en mordbrand mot McDonalds i Linköping. Fria Tider publicerade en omfattande granskning av Fredriksson och Researchgruppen 2013.

AFA-gruppPLUSVIDEO På polisens spaningsfilm kan man se hur en stor grupp Afa-aktivister planerar knivöverfallet mot ungdomarna i parken. På videobilderna dyker det upp flera kända vänsterextrema ansikten.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Självkörande bussar i Linköping

Förarlösa bussar lämnar campus. Nu har de för första gången börjat testas i ett bostadsområde.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.