Befolkningsbytet
Fyra av de icke folkvalda byråkrater som ingår i en "hemlig asylgrupp" som planerar hur Sveriges framtida befolkning ska se ut. Lars Westbratt, Erik Nilsson, Max Elger och Annelie Roswall Ljunggren.

"Hemlig asylgrupp" planerar för 400.000 nya invandrare

Publicerad 31 januari 2015 kl 13.24

Politik. Regeringen har tillsatt en "hemlig asylgrupp" som planerar för 400.000 nya invandrare under de kommande fem åren – motsvarande en svensk storstad. Det avslöjade tidningen Dagens industri igår.

Gilla artikeln på Facebook

Den hemliga asylgruppen utgörs av en grupp icke folkvalda vänsterbyråkrater på regeringskansliet som just nu drar upp riktlinjerna för Sveriges framtida befolkning. Planerna har skett i "det fördolda", påstår DI, utan det svenska folkets vetskap.

Några av dem som ingår i den hemliga gruppen är Lars Westbratt, Erik Nilsson, Max Elger och Annelie Roswall Ljunggren – alla välavlönade byråkrater som arbetar för den rödgröna regeringen.

Gruppen har bland annat tagit beslut om att Sverige ska ta emot minst 400.000 nya invandrare från tredje världen den närmaste femårsperioden. Planen sträcker sig över nästa riksdagsval som efter kartelluppgörelsen förra månaden endast kommer att vara ett symboliskt val eftersom den rödgröna regeringen gjort upp med alliansen om en kartelluppdelning av den politiska makten i Sverige.

130.000 av de nya invånarna i Sverige kommer att ugöras av "ensamkommande flyktingbarn", det vill säga illegala invandrarmän varav en stor andel riskerar att vara jihadister från Syrien.

Islamiska statens plan: Ta över Sverige med flyktingar från Syrien

Riksdagen har anslagit 34 skattemiljarder för att täcka de direkta kostnaderna för 2015 års invandringsmottagning. Hur mycket femårsplanen kommer att kosta de svenska skattebetalarna framgår inte, men om man ser till budgetförslagen handlar det om åtskilliga hundratals miljarder kronor.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.