Tim Stephens greps, trots att han höll gudstjänsten utomhus.

Höll gudstjänst utomhus men greps ändå

Publicerad 18 juni 2021 kl 13.52

Utrikes. Baptistpastorn Tim Stephens i Calgary i Kanada greps i måndags för att ha vägrat upphöra med sina illegala gudstjänster. Det senaste brottet gäller en utomhusgudstjänst baptistpastorn höll, trots myndighetsorder om att låta bli.

Gilla artikeln på Facebook

Tim Stephens, pastor i Fairview Baptist Church i Calgary, Alberta, Kanada, vill inte lyda myndigheternas order om att sluta öppet utöva sin kristna tro under coronapandemin. Han och hans baptistkyrka har under våren flera gånger bötfällts för sina illegala gudstjänster.

I januari och februari månader hölls ett tag gudstjänsterna i smyg, på hemlig plats, för att undkomma polisens razzior, innan de flyttades tillbaka till kyrkan. I maj fick till slut myndigheterna nog, och grep Tim Stephens för att han inte följt rådande coronarestriktioner.

Tim Stephens släpptes på fri fot och fallet skrevs av sedan det uppdagats att pastorn aldrig delgetts det formella domstolsbeslut som beordrade honom att hålla kyrkan stängd. Myndigheterna hade förväxlat honom med en annan person.

Inför den senaste helgen fick emellertid pastorn ta del av ett domstolsbeslut om att låta bli med sina illegala gudstjänster. Kyrkan hade dessutom bommats igen med varningsskyltar uppsatta av myndigheterna.

Tim Stephens valde då att istället hålla gudstjänsten utomhus, skriver Calgary Sun, något som inte heller det gillades av myndigheterna. Under måndagen greps han i sitt hem för sin vägran att låta bli att fira gudstjänst.

– Vi är anställda för att upprätthålla lagen, förklarade den polis som grep Tim Stephens och påpekade att alla har möjlighet att påverka samhället genom att rösta på vilket parti de vill.

Tim Stephens fru Raquel skriver på Twitter att hennes man kommer kvarbli i häkte till åtminstone 28 juni då han ställs inför domstol. Baptistpastorn har inte släppts mot borgen eftersom han inte går med på de krav myndigheterna ställer på honom i utbyte mot att försättas på fri fot i väntan på rättegång.

Tim Stephens höll sin gudstjänst utomhus i söndags.

Dagen därpå greps han av polis.


Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson får kritik för attack mot Ivar Arpi

"Vad har du själv gjort i politiken?" Nu anklagas S-ministern själv för att ha "släppt in halva Afrika och Mellanöstern".0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.