Jenny Nilsson, till vänster, hyllas för sin anmälan.

Hon anmäler Nadim Ghazale och Morgan Johansson för SD-hatet

Publicerad 8 augusti 2021 kl 19.53

Inrikes. Invandrarpolisen Nadim Ghazale och justitieminister Morgan Johansson (S) har anmälts till fyra olika instanser efter skandalen kring Ghazales Twitter-inlägg. Bakom anmälningarna står Jenny Nilsson i Göteborg.
– Det känns som om systemet är korrupt med tanke på hur vi behandlas, säger Nilsson till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Kändispolisen och invandrarprofilen Nadim Ghazale hamnade för ett par veckor sedan i hetluften när det kom fram att han hade uttryckt sig starkt hatiskt om Sverigedemokraterna och svenskar på Twitter.

"Fuck er SD & andra rasistsvin" och "SD kan suga närmsta inavlade hästpenis" löd några av Ghazales formuleringar.

"Kan vi inte ge SD och rassepacket ett landskap, typ Skåne, så att de kan stänga in sig och låta oss andra normala leva i fred?" skrev han i ett annat inlägg, och han har även skrutit om att han har en tavla med budskapet att SD är nazister på sitt poliskontor.

När Nadim Ghazale kritiserades för inläggen fick han dock starkt stöd från justitieminister Morgan Johansson (S).

"Nadim! Det är såhär hatarna gör när de försöker komma åt starka företrädare vars åsikter de inte gillar. Vi är många som uppskattar dig och det du gör. Ta din välförtjänta ledighet med familjen, det är du värd!" skrev Johansson.

Jenny Nilsson i Göteborg har nu anmält både Nadim Ghazale och Morgan Johansson till Justitieombudsmannen (JO), Justitiekanslern (JK), Diskrimineringsombudsmannen (DO) och Avdelningen för särskilda utredningar inom polisen (SU).

I sin anmälan konstaterar Nilsson bland annat att Nadim Ghazale i egenskap av offentlig person gör "mycket grova och vidriga uttalanden avseende SD, svenskar och i samband med 'rasism'".

Jenny Nilsson säger till Fria Tider att hon blev chockerad när hon läste Ghazales uttalanden, men att det som gjorde henne mest upprörd var Morgan Johanssons stöd.

– Jag reagerade starkt på att varken polis eller någon annan ens tog avstånd från dessa uttalanden. Jag har formulerat mig tydligt i anmälan och tycker att detta egentligen är något självklart, säger hon.

Hon tror dock inte att hennes anmälan kommer att få några konsekvenser.

– Det känns som om systemet är korrupt med tanke på hur vi behandlas.

Nilsson han publicerat skärmdumpar från anmälan på Twitter, och hon uppger att hon har fått "otroligt stor respons" för sitt agerande.

– Det finns många som hyllat mig och jag hade inte förväntat mig den här uppmärksamheten. Jag har fått relativt få negativa reaktioner. Men det har varit väldigt roande att se den andra politiska sfären plötsligt bekymra sig över skattepengar. De skriver om att fyra instanser ska ta sig an detta, säger Jenny Nilsson.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

AFS får tre mandat i kyrkomötet

SD backar stort. Men uppstickaren Alternativ för Sverige får mandat till sist.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.