Peter Springare

"Hoppas du får sparken", "rasist jävel", "patetiskt", "bitter" – #jagärhär rasar mot Peter Springare

Publicerad 6 februari 2017 kl 14.13
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Örebropolisen Peter Springare har fått ett massivt stöd från tusentals människor sedan han i fredags skrev ett inlägg på Facebook om sin arbetssituation. Men en handfull människor är ordentligt arga på att han vågar säga som det är och spyr galla över honom.
"Hoppas du blir av med jobbet..." skriver en kvinnlig vänster­aktivist.

Gilla artikeln på Facebook

"Du har mitt fulla stöd Peter ! Du har så rätt i det du säger och jag är själv invandrare" och "Jag är själv invandrare från Iran. Peter: Du är en polis att vara stolt över".

Så uttrycker sig två personer som reagerat på polisen Peter Springares inlägg som han postade på Facebook i fredags­kväll. Tusentals människor har kommenterat och de allra flesta är positiva oavsett de är män eller kvinnor, yngre eller äldre, svenskar eller invandrare.

Ett flertal berättar att de själva har väldigt snarlika egna erfarenheter, antingen från polisen eller från andra myndigheter.

"jobbar på AF, ännu en PK-institution! Vi går på knäna av alla krav från alla dessa invandrare som skäller ut oss och kräver ett jobb och pengar direkt i handen, samtidigt som dom skiter i att gå dit när vi väl lyckas få ut dom på nåt", skriver en kvinna.


Bild: Skärmdumpar

Men en liten grupp människor, varav ett flertal kan spåras till den ljusskygga vänster­gruppen #jagärhär, reagerar med avsky och hat mot Peter Springares tilltag.

"Hoppas du förlorar jobbet", "måtte han bli avtagen sina befogenheter", "Skönt att du ska gå i pension" och "surmagad och bitter" lyder några av kommentarerna. Alla har skrivits av medlemmar i Facebook­gruppen #jagärhär som påstår sig vilja störa "dem som sprider hat på nätet".

Andra som kommenterar frågar sig om Springare fått pengar från Sverige­demokraterna för att skriva sitt inlägg eller anklagar honom för att skapa "hat och splittring".

Gruppen #jagärhär bildades förra året av två SVT-profiler i syfte att påverka regeringen att öka invandringen till Sverige. Den har marknadsförts intensivt av de båda statliga mediebolagen Sveriges Television och Sveriges Radio.

Officiellt har gruppen över 57.000 medlemmar, men en granskning som Fria Tider gjort visar att det bara finns drygt 8.000 identifierbara medlemmar i den. Aktivisterna deltar ofta i debatter i olika trådar på Facebook där de propagerar för ökad invandring och inte minst tar invandrade brottslingar i försvar.

Se även:
"Rasistslödder som tänder på bilar" – #jagärhär sprider konspirationer på nätet
#jagärhär-aktivisten Agneta: Våldtäkten är porrens fel


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ahmeds bestialiska skogsvåldtäkt mot 9-åring var mordförsök

"En lycklig slump att barnet inte avled." Hovrätten skärper straffet efter brutal våldtäkt mot skolflicka utanför Norrköping.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.