Hovrätten över Skåne och Blekinge river upp utvisningsbeslutet och låter våldtäktsmannen stanna i Sverige av så kallade humanitära skäl.

Hovrätten stoppar sadistisk våldtäktsmans utvisning: "Han mår dåligt"

Publicerad 29 augusti 2017 kl 11.10

Lag & Rätt. Den afghanske mannen utsatte tillsammans med ett annat flyktingbarn en flicka för en nästan två timmar lång gruppvåldtäkt vid motorvägen E22 – mitt i vintern. Han dömdes till utvisning av tingsrätten, men nu har hovrätten beslutat att våldtäktsmannen ska få stanna i Sverige med hänvisning till att "han har ett dåligt psykiskt mående".

Gilla artikeln på Facebook

De två så kallade flyktingbarnen, som bodde på samma HVB-hem, lurade i januari i år med sig en utvecklingsstörd flicka till en kulle mellan väg E22 och Rapsvägen i Arlöv.

Därefter turades afghanerna om att gruppvåldta flickan vaginalt, oralt och analt i minst en och en halv timme.

– Om du pussar eller knullar någon annan kommer jag att döda dig, förklarade det äldre flyktingbarnet för det unga offret efter våldtäkten, enligt domen.

När flickan kom hem berättande hon gråtande för sin mamma att hon hade blivit våldtagen. Flickan har sedan dess mått mycket dåligt. Hon vågar inte gå ut själv, har blivit rädd för killar och har haft mardrömmar, enligt mamman.

Det ena flyktingbarnet påstod sig vara under 15 år och slapp därför helt åtal. När det andra flyktingbarnet, som uppger sig vara 18 år, åtalades i maj konstaterade åklagaren att det rörde sig om ett särskilt hänsynslöst brott "eftersom övergreppen genomfördes utomhus på vintern under i vart fall en och en halv timme".

I juni dömde Malmö tingsrätt den äldre afghanen till tio månaders sluten ungdomsvård för grov våldtäkt. Enligt domen skulle han dessutom utvisas och förbjudas att återvända till Sverige under tio års tid.

Men domen överklagades till Hovrätten över Skåne och Blekinge, som nu har rivit upp beslutet om att 18-åringen ska utvisas.

Enligt hovrätten måste man ta hänsyn till att våldtäktsmannen är "en ung person som nyligen fyllt 18 år, att han sedan tidigare är ostraffad, att han har ett dåligt psykiskt mående – varvid tre suicidförsök förekommit i Sverige – samt att säkerhetsläget i Afghanistan är allvarligt".

"Med beaktande av dessa omständigheter ansluter sig hovrätten till den skiljaktiga meningen i tingsrättens dom. Yrkandet om utvisning ska alltså avslås", skriver hovrätten.

I hovrättens avgörande deltog hovrättsråden Bob Nilsson Hjorth och Ulrika Ohlsson, tf. hovrättsassessorn Annie Runander (referent) samt nämndemännen Arne Nilsson och Göran V Johansson. Domarna var eniga.

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att kriminella invandrare ska få stanna i Sverige. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook. Du kan själv gå med i uppropet genom att klicka "Gilla" på knappen nedan:

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.