Islamister i Sverige
Farrokh Sekaleshfar.

Imam som vill döda homosexuella bjöds in till moské i Sverige

Publicerad 19 juni 2016 kl 14.59
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Imamen Farrokh Sekaleshfar, som uppmärksammats i samband med rapporteringen kring förra helgens terrordåd i Orlando, bjöds förra året in till Imam Ali Center i Järfälla.

Dela artikeln

Avslöjandet om Sekaleshfars Sverigebesök gjordes i torsdags av den sverigeiranska författaren och journalisten Nima Dervish. Avslöjandet har publicerats på hans blogg.

Sekaleshfar har uppmärksammats för sina homofientliga uttalanden där han anser att homosexuella ska straffas med döden. I en videobandad predikan från 2013 säger han att det är "barmhärtigt" att döda homosexuella.

Det är "barmhärtigt" att döda homosexuella säger imam som bjöds in till Orlandomoské

När SVT ringer upp moskén i Järfälla för att fråga om besöket heter det att de inte känt till uttalandena riktat mot muslimer.

– Nej, vi hade ingen aning om hans föreläsning på universitet. Jag fick reda på det efter attacken i Orlando, när en bekant berättade det för mig, säger den muslimske församlingens talesman Akil Zahir.

Dervish är kritisk till moskéns bortförklaringar eftersom videoklippet från föreläsningen, som har rubriken "Islam and homosexuality", legat i Farrokh Sekaleshfars egen Youtubekanal sedan våren 2013. "En kanal som det inte är orimligt att anta att man följer om man anser att han ger 'lärorika föreläsningar'", skriver han.

Video: "Hugg huvudet av dem, det är det enklaste" – imam som bjöds in till Sverige om homosexuella

Den sverigeiranska journalisten avslöjar dessutom att moskén även bjudit in den radikale imamen Hamza Sodagar. I ett videoklipp från 2010 säger Sodagar att homosexuella ska bestraffas på ett av följande fyra sätt; få huvudet avskuret, bli uppbrända, bli utkastade från en klippa eller få en vägg nedriven över dem.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0