Islamister i Sverige
Farrokh Sekaleshfar.

Ungdomsförening vill inte ta avstånd från imam som vill döda alla homosexuella

Publicerad 23 juni 2016 kl 19.39

Inrikes. Al-hadi ungdomsförening i Stockholm kritiserades i media efter att ha bjudit in imamen Farrokh Sekaleshfar, som förespråkar dödsstraff för homosexuella. Nu vägrar föreningen att ta avstånd från Sekaleshfar åsikter och anklagar media för att bedriva en "smutskampanj".

Gilla artikeln på Facebook

Efter terrordåden i Orlando uppmärksammades att Farrokh Sekaleshfar, som tidigare hade predikat i den amerikanska staden, också bjudits in till Imam Ali-moskén i Järfälla av den muslimska ungdomsföreningen Al-hadi.

Under ett tal vid University of Michigan 2013 klargjorde imamen sin syn på homosexuella på följande vis:

– Död är straffet, det är inget att skämmas för, död är straffet. Vi måste ha medlidande för människor. Av medlidande för de homosexuella gör vi oss av med dem.

Men Al-hadi vägrar blankt att ta avstånd från Sekaleshfars åsikter. Istället anklagar ungdomsföreningen svensk media för att "förtala" Sekaleshfar.

"Har SVT verkligen rätt i att Dr. Sekaleshfar hetsat eller på något sätt sporrat för dödsstraff mot homosexuella? Har Dr. Sekaleshfar uppmanat till någon form av våld mot homosexuella överhuvudtaget?" skriver Al-hadi på sin hemsida.

I bemötandet klargör organisationen att man är "är en svensk muslimsk ungdomsförening som tror på alla människors lika värde och som verkar under svensk lagstiftning".


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0