Intrum och skulderna
Intrums aktiekurs har dalat från drygt 300 kronor under coronayran till 26,20 kronor idag.

Intrums ledning "nomineras" till Lyxfällan

Publicerad 10 mars 2024 kl 09.50

Ekonomi. Det skuldtyngda inkassobolaget Intrum (tidigare Intrum Justitia) flyttar huvudkontoret från förorten Sickla till Riddargatan vid Stureplan i centrala Stockholm när bolaget befinner sig i djup kris. Aktieägare på Flashback anklagar nu ledningen för att leva över sina tillgångar, sakna kontakt med verkligheten och höra hemma i tv-programmet "Lyxfällan".

Dela artikeln

Ett uttalande som särskilt provocerar de som investerat i bolaget är presschefen Kristin Anderssons förklaring av varför bolaget måste flytta till nya lokaler ett stenkast från Stureplan.

"Beslutet att flytta vårt huvudkontor och globala team till centrala Stockholm togs för flera månader sedan för att underlätta teambuilding", sade hon i en intervju med Dagens Industri i februari.

"Ja, för alla vet ju att det inte går att ha teambuilding i Sickla. Hinner de flytta före konkursen?", skriver signaturen BalleAnka på Flashback.

"Den här utvecklingen hade jag absolut missat att räkna fram i kalkylen när jag gick in i Intrum för något år sedan", konstaterar en annan användare och sammanfattar:

"Ja det blev en riktig jävla surdeg."

Användaren bzo är inte imponerad av bolagets dyra vanor på senare år. Han tror att det blir konkurs för Intrum.

"Nu när börsvärdet är <5 miljarder och de har skulder på >50 miljarder så är det ju svårt att se att en nyemission skulle kunna få in så mycket pengar att det skulle lösa något alls. Hade det funnits ett Lyxfällan för företagsledningar så hade Intrums varit en bra kandidat för att ställa upp i det..."


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.