IQ-frågan

Invandrare har 13,4 punkter lägre IQ än svenskar

Publicerad 4 september 2021 kl 18.40

Vetenskap. IQ-nivån i Sverige varierar kraftigt. Medan invandrare från europeiska och nordostasiatiska länder ofta har samma eller högre IQ-nivå än svenskar har invandrarna från tredje världen betydligt lägre IQ, vilket redan sänkt IQ-nivån i hela landet. Det skriver forskaren Kyösti Tarvainen i en artikel på Det goda samhället.

Dela artikeln

Sveriges medel-IQ har redan sjunkit från 100 till 96,3, till följd av den höga invandringen från tredje världen. Värst drabbade av låg IQ bland de stora invandrar­grupperna är somalier, som har en genomsnittlig IQ på 67,7.

Tarvainens uppgifter är i samklang med tidigare fakta i ämnet som lades fram 2015 av Sture Eriksson, docent i psykologi vid Uppsala universitet och tidigare forskare i testmetodik och intelligenstestning, i artikeln "Låg IQ förklarar varför invandrare inte integreras" på Fria Tider Debatt.

Låg IQ korrelerar bland annat med hög brottslighet, hög bidragsbenägenhet och bristande impulskontroll, visar flera studier. Inom vålds- och sexualbrotts­statistiken är överrepresentationen av män från låg-IQ-länder flera hundra procent.

"Nivån på genomsnittligt IQ i Sverige sjunker till 92 år 2100 om inga betydande förändringar sker i nettoinvandringen", skriver Tarvainen i sin studie.

Han visar även att motsvarande resultat gäller för Danmark, Norge och Finland. För Sveriges del går dock utvecklingen snabbast.

När de som föds idag fyller åttio kommer det att bo 6,2 miljoner svenskar och 9,6 miljoner invandrare i Sverige, enligt Tarvainen.


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.