Korankravallerna
Nadim Ghazale och SD-nazitavlan på hans poliskontor.

Invandrarpolis kräver förbud mot att skända koranen

Publicerad 19 april 2022 kl 19.42

Inrikes. Den kontroversielle polisen och invandrarprofilen Nadim Ghazale vill göra det förbjudet att bränna upp koranen, som Rasmus Paludan gjort. Han varnar för att kravallerna kan leda till ökad "islamofobi".

Dela artikeln

Nadim Ghazale tvingades i somras stänga av sitt Twitterkonto efter att det uppdagats att han uttryckt hat mot svenskar och SD-väljare.

Förutom de hatiska inläggen uppmärksammades även att Nadim Ghazale skröt om att han hade en tavla på sitt poliskontor som skildrar Sverigedemokraterna som nazister med ett hakkors.

Men nu är den mediehyllade invandrarpolisen tillbaka i samhällsdebatten. I en debattartikel i Expressen beklagar han påskens brutala koranupploppen mot polisen – eftersom händelsen kan "göra det värre för muslimerna".

"Ni som orsakat detta har gjort situationen betydligt värre för er själva, men tyvärr också för alla som delar era yttre attribut eller er religion", skriver Nadim Ghazale.

Ghazale, som själv kommer från arabvärlden, kräver samtidigt krafttag mot så kallad islamofobi och vill att koranbränning ska klassas som "hatbrott".

"Islamofobin breder ut sig och är ett av de mest anmälda hatbrotten. Att tillstånd ges och att brännandet av Koranen inte är ett självklart hatbrott påvisar hur långt den svenska lagstiftningen har kvar för att skydda vissa utsatta folkgrupper. För mig är det lika självklart som att inte längre få heila fritt på stan eller använda kränkande ord mot andra hudfärger", skriver han.

Genom att på detta sätt inskränka yttrandefriheten kan demokratin räddas, enligt invandrarpolisen.

"Jag är rädd att det som hände påsken 2022 kommer märkas och påverka oss lång tid framöver. Nästan alla förlorade och de enda vinnarna är extremister, ligister, fundamentalister och rasister. Och därför förlorade även demokratin", skriver Nadim Ghazale.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.