Annie Lööf och Anna Björklund.

"Jag hatar Annie Lööf" – krönika i Fokus väcker ramaskri

Publicerad 13 juli 2021 kl 08.49

Media. Fokus har publicerat en krönika av Anna Björklund, som detaljerat beskriver sitt "nästan existentiella" hat mot Centerpartiets ledare Annie Lööf. Nu får tidskriften hård kritik för publiceringen från profiler på vänsterkanten.

Gilla artikeln på Facebook

"Jag hatar Annie Lööf."

Så inleder poddprofilen Anna Björklund sin omstridda krönika, som publicerades på Fokus sajt på måndagen.

Björklund konstaterar bland annat att hela Annie Lööfs "uppsyn är en känslotrigger":

"För att jag hatar Annie Lööf är nästan existentiellt. Det handlar om att säga en sak, göra en annan, och komma undan med det. Hennes karriär symboliserar uppluckringen av den tillit som är nödvändig för att vår typ av demokrati ska fungera bra. För Annie Lööf lovade att äta upp sin sko om hon skulle göra det hon sedan dess gjort varje dag, hon sa x, på sitt alltid nedlåtande sätt, till både väljare, kollegor och journalister, och gjorde y."

Alla religioner "har något skrivet om hur lögnare ska hanteras", konstaterar Anna Björklund vidare.

"Det är inte bara för att det är en jobbig känsla för den som blir bedragen, att såna som Annie Lööf pissar på alla som gör det de lovat och kommer hem när de sagt. Det är också för att alla framgångsrika civilisationer har haft något effektivt sätt att se till att folk står för sitt ord."

Men Annie Lööf "känner ingen skam", fortsätter Björklund, utan "hon spelar spelet och skulle aldrig hållas tillbaka av fluffiga begrepp som heder eller moral, det är säkert ändå bara något gammalt patriarkalt".

"Att hon överlever detta är exempel på hur ett system bryts ner, hur det inte längre är lönt att lyssna, för det som sägs betyder ju inget längre. Jag hatar Annie Lööf, för hon har sabbat för oss alla", avslutar hon.

Fokus får nu hård kritik från vänstern för att ha publicerat artikeln.

En av kritikerna är Centerpartiets tidigare kommunikationschef Ola Spännar:

Trolljägaren och juristen Mårten Schultz twittrar att krönikan kanske utgör "det sämsta utgivarbeslutet i år i en (tidigare) respekterad publikation". Han länkar också till Brottsoffermyndigheten, som nyligen "sammanställt länkar och information om politikerhat som demokratihot".

"Problemet här är förstås inte att någon skrivit texten. Det kommer alltid att skrivas texter där någon tar i från tårna för att framstå som relevant. Det som skiljer Flashback och alternativmedia från riktiga medier är omdömesgilla utgivare", skriver Mårten Schultz.

Programmet Trolljägarna, där Schultz och Robert Aschberg hängde ut privatpersoner för olika saker de påstods ha skrivit på nätet, saknade dock ansvarig utgivare.

Vänsterakademikern Ulf Bjereld skriver:

"Så osmaklig text, där skribenten berättar om hur hon 'hatar' och 'avskyr' Annie Lööf. Själv hatar jag ingen, och vill vårda en anständig ton i debatten. Förstår inte att Fokus vill vara en plattform för hat."


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Media

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0