Fria Tider granskar Expressen
Guldspadevinnaren Carl Tullgren skrek gång på gång okvädningsord som "sug min kuk" och "horor" till poliskvinnan och hennes kollega. Det berättar den kvinnliga polisen i förhör.

"Jävla horungar, sug min k*k!": Expressens Carl Tullgren döms igen – försökte bita polis

Publicerad 5 mars 2018 kl 18.53

Media. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson beskrev honom som lika trovärdig som Reuters. Men nu har vänster­tidningens kriminelle researcher Carl Tullgren återigen dömts – för våldsamt motstånd mot polisen.
– Tullgren öppnade munnen och försökte bita mig i handen när jag skulle sätta på honom en spotthuva, säger en av poliserna.

Dela artikeln

© Holger Motzkau

Thomas Mattsson.

Carl Tullgren, 31, och andra med­lemmar i det kri­minella vänster­nätverket Research­gruppen tilldelades i mars 2014 Guld­paden – det mest prestigefyllda pris man kan få som journalist i Sverige.

Grupperingen hade då anlitats av Expressen för att hänga ut privatpersoner som kritiserat invandringspolitiken i anonyma kommentarer.

Tullgren tog emot priset tillsammans med Expressens reportrar Christian Holmén och David Baas.

Men redan inför guldspadegalan kunde Fria Tider avslöja att Carl Tullgren just hade dömts för att ha försökt misshandla en taxichaufför efter att ha vägrat betala färdnotan. Sedan tidigare hade Expressen-researchen dömts för att under brutala former ha misshandlat andra personer blodiga.

Nu döms den prisbelönte 31-åringen återigen – denna gång för våldsamt motstånd.

De inblandade poliserna, en kvinna och en man, berättade i förhör att de sent på natten den 23 juni 2017 skulle ingripa mot en person på tunnelbanestationen vid Liljeholmstorget i Stockholm.

Personen – som skulle visa sig vara Carl Tullgren – var berusad och väldigt stökig. "Personen pendlar extremt mycket i humör samt är utåtagerande och våldsam", står det i polisanmälan.

Poliserna beslutade att omhänderta Expressen-veteranen enligt lagen om berusade personer. Men när de skulle föra Tullgren till polisbilen blev han "extremt utåtagerande" och fick beläggas med handfängsel.

– Han skriker okvädningsord som "sug min kuk" och "jävla horungar" konstant, säger en av poliserna i förhör.

På vägen ut till bilen gjorde sig Carl Tullgren tung och vek ned sina ben, så poliserna och ordningsvakterna fick hjälpas åt att bära in honom i polisbilen.

Den kvinnliga polisen sade sedan till sin kollega att hon ville att Tullgren skulle förses med spotthuva. Det är då Expressen-veteranen ska ha gått till bitattack.

– Jag har då min högra hand på Tullgrens högra axel. När han nästan sitter upprätt vrider han sitt huvud åt höger och mot min hand som ligger på hans axel. Tullgren öppnar då munnen och försöker bita tag i min hand, säger den manlige polisen och fortsätter:

– Jag hinner precis dra undan handen innan han biter ihop. Jag känner Tullgrens mun eller läppar mot min hand precis när jag drar undan den. Jag tar ett grepp kring Tullgrens kinder och haka och trycker Tullgrens huvud mot huvudstödet tills dess att en ordningsvakt kan överta greppet så att jag kan plocka fram en spotthuva.

På vägen in till Västberga polisstation fortsatte den guldspadebelönade journalisten att överösa den kvinnliga polisen och hennes kollega med könsord.

– Vid minsta fråga svarar Tullgren att vi ska suga hans kuk och att vi är jävla horungar.

Den kvinnliga polisen berättar att han även kallade henne och kollegan för "horor".

När han skulle låsas in i arresten vägrade Carl Tullgren blankt att ta av sig sin tröja. Han sparkade med benen och fortsatte att göra våldsamt motstånd.

– Det krävs fem poliser och två arrestvakter för att få av Tullgren kläderna, säger polisen.

Åklagaren ville döma den 31-årige Expressen-profilen för både våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman.

Södertörns skriver att det visserligen inte finns någon anledning att ifrågasätta polismannens uppgift om att Tullgren försökte bita honom. Hans kvinnliga kollega såg dock själv aldrig själva bitförsöket utan märkte bara att "något hände" .

"Dock har hon inte sett om Carl Tullgren försökte bita [polismannen] utan endast uppfattat att det uppstod en situation mellan dem", skriver domstolen och friar Tullgren för försök till våld mot tjänsteman.

Istället döms 31-åringen för våldsamt motstånd till 40 dagsböter á 70 kronor.

Carl Tullgren har idag skyddade personuppgifter och har likt andra kriminella vänsterextremister fått jobb på Robert Aschbergs produktionsbolag Strix.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har konsekvent försvarat sitt samarbete med Carl Tullgren och andra kriminella i Researchgruppen. Organisationen är som Reuters, har Mattson bland annat hävdat.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Högerkvinnan till Ursula van der Leyen: "Du hör hemma i fängelse"

Polska ledamoten stal showen. "Du är ansvarig för varje våldtäkt, varje överfall, varje tragedi som orsakas av inflödet av illegala invandrare."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.