Fria Tider granskar Expressen
Mathias Wåg tar bilder på Marcus DiPaola precis efter att den amerikanske reportern misshandlats.

Misshandlade reportern till Expressen-mannen: "Du bad en folkmassa slå ned mig"

Publicerad 10 juli 2017 kl 21.34

Media. Det var Expressens samarbetspartner Mathias Wåg som bad en vänsterextrem mobb att misshandla en amerikansk reporter i samband med kravallerna i Hamburg. Det uppger i alla fall offret, Marcus DiPaola, själv på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

© Holger Motzkau

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Researchgruppens Mathias Wåg, som belönats med Guldspaden för sitt arbete åt Expressen, fångades på film när han förra veckan tog bilder på en amerikansk reporter som misshandlades av en grupp vänsterextremister.

UPPDATERING: Läs DiPaolas egna ord om händelsen till Fria Tider

Reportern, Marcus DiPaola från Heavy.com, uppger nu på Twitter att det var Mathias Wåg som sade åt de andra vänsterextremisterna att misshandla honom.

"Hej Mathias. Minns du mig? Du bad en folkmassa att slå ned mig", skriver DiPaola, som blev nedslagen av vänsterextremisterna och sedan fick motta sparkar när han låg ned.

"Du är den förste journalist jag någonsin mött som bett andra att misshandla mig", fortsätter han.

Sedan Fria Tider skrev om filmklippet på söndagen har ytterligare en video från händelsen fått spridning. På klippen syns tydligt hur Mathias Wåg tar kort på Marcus DiPaola efter misshandeln och hur Wåg snackar ihop sig med de andra vänsterextremisterna för att identifiera olika personer.

Expressen-mannen har sedan själv postat sin bild på DiPaola i ett tweet riktat till vänsterextrema Antifascistisk aktion i New York.

Mathias Wåg och andra medlemmar i Researchgruppen anlitades för några år sedan av Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för att identifiera och hänga ut svenska privatpersoner som anonymt kritiserat invandringspolitiken på nätet. Vänsterextremisterna belönades sedan med det prestigefulla journalistpriset Guldspaden för uthängningarna.

Fria Tider söker Mathias Wåg för kommentarer.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.