IS-krigarna från Sverige
Michael Skråmo poserar med en AK47:a i Syrien tillsammans med sin son. I bakgrunden syns en IS-flagga.

IS-jihadist uppmanar till mord på svenskar

Publicerad 12 juni 2015 kl 18.01

Inrikes. Den svenske IS-krigaren Michael Skråmo, 29, skickar nu en hälsning från Syrien till muslimerna hemma i Sverige: Spräng svenskar i luften.
– Börja göra bomber från simpla grejer från Ica eller Coop. Döda en kafir (icke-muslim), lyder terrorsvenskens uppmaning.

Gilla artikeln på Facebook

Michael Skråmo är uppvuxen i Göteborg och konverterade till islam för ungefär tio år sedan. I höstas gick han ett steg längre i sin tro – då tog han med sig sin fru och sina fyra små barn och reste till Syrien för att slåss för terrorgruppen Islamiska staten, IS.

I en ny uppdatering på Facebook uppmanar Skråmo – eller "Abdul Samad al Swedi" som han kallar sig idag – muslimer i Sverige att komma ner till arabvärlden och göra jihad. Men har de inte den möjligheten så kan de börja döda svenskar istället, konstaterar han.

"Muslimernas fiende är alla en. Vi mot dem. Ladda ner Inspire magazine börja göra bomber från simpla grejer från ica eller coop välj själv..." [sic] skriver Michael Skråmo i inlägget, som uppmärksammats av journalisten Per Gudmundson.

Varje god muslim har en skyldighet att döda svenskar och andra "otrogna". Då säkras en plats i paradiset, förklarar Skråmo.

"Islam är jihad i alla former och vi är här för att dominera hela världen med svärdet", skriver han.

Innan han gjorde jihad var Michael Skråmo engagerad i flera skattefinansierade muslimska organisationer i Sverige. Bland annat var han föreläsare hos islamistiska Sveriges Förenade Muslimer, som nyligen beviljades 300.000 kronor i bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor för att bekämpa "rasism och intolerans".

År 2009 bjöds terrorsvensken in till statliga SVT:s program "Debatt" som expert på "islamofobi". Han ville då bekämpa det han menade var en rasistisk bild av muslimer som skäggiga män med AK-47:or.

– Den här skräcken vilar på okunskap om islam, sade Michael Skråmo i SVT-programmet.


Nyheter från förstasidan

Åkesson i riksdagen: Morgan Johansson är "oduglig"

SD-ledarens hårda ord om justitieministern. Klart för omröstningen om misstroendeförklaring på fredag.0 

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.