Bonnier-drevet mot Julia Caesar
Niklas Orrenius är journalist på Dagens Nyheter och är en av huvudpersonerna bakom drevet mot den tidigare DN-journalist som står bakom aliaset Julia Caesar.

Julia Caesar hängdes ut för att ha avslöjat Orrenius nummer – trots att han själv spred numret på Twitter

Publicerad 3 september 2015 kl 12.12

Inrikes. En av anledningarna till att Julia Caesar igår hängdes ut av Dagens Nyheters systertidning Expressen var för att hämnas på henne för att hon publicerat Niklas Orrenius telefonnummer i en krönika. Men idag kan Fria Tider visa att Orrenius själv inte varit särskilt hemlighetsfull med sitt telefonnummer, istället har han öppet spridit det på Twitter. Orrenius vill dock inte svara på frågor om sitt telefonnummer när Fria Tider ringer upp:
– Jag har ett dåligt säkerhetsläge och jag pratar inte med någon, säger han.

Dela artikeln

"I sin krönika hänger hon ut Orrenius telefonnummer, och vi har båda levt med hot och trakasserier sedan den publicerades".

Så skrev Annika Hamrud och Expressen i en artikel igår där den före detta DN-journalisten bakom den invandringskritiska pseudonymen Julia Caesar hängdes ut med namn och bild.

Även de båda vänsterpolitiskt profilerade branschtidningarna Journalisten och Dagens Media satte fokus på att Julia Caesar hade "publicerat" Orrenius telefonnummer.

– Sent i lördags kväll började det att ringa. Det har varit två nätter med hat- och hotsamtal, sade Niklas Orrenius till Dagens Media i en artikel där det framställdes som att det var Julia Caesars fel i och med att hon publicerat hans nummer.

Men Fria Tider kan idag visa att Orrenius själv inte varit värst hemlighetsfull av sig med sitt telefonnummer. De senaste åren har han nämligen relativt ohämmat spridit det i öppna inlägg på Twitter inte mindre än tjugo gånger.

Julia Caesar: Alternativ media är på väg att ta över

Vem som helst har alltså kunnat ta del av Orrenius nummer, utan att behöva läsa Julia Caesars krönika, enbart genom att läsa det Orrenius själv skriver i sociala medier. Vid flera tillfällen skickar han dessutom, oombedd, sitt telefonnummer till politiska meningsmotståndare på högerkanten som är starkt kritiska till Sveriges invandringspolitik.

"Ville du inte ringa mig? Var du inte intresserad av dialog och förståelse?" skrev han hånfullt till tre invandringskritiker, däribland Avpixlatprofilen Jan Sjunnesson, förra sommaren innan han bifogade sitt telefonnummer.

"Slå en signal någon gång så kan vi tala längre om du vill", skriver han i ett annat inlägg på Twitter.

När Fria Tider under torsdagen, via Dagens Nyheters växel, försöker få tag på Orrenius vill han däremot inte svara på frågor om sitt telefonnummer.

– Jag har ett dåligt säkerhetsläge och jag pratar inte med någon, säger han innan hans röst försvinner några sekunder på grund av dålig mobiltäckning.

– Mitt liv har förändrats och jag avslutar där, tack, avslutar han och lägger på luren.

Fria Tider har även försökt nå Annika Hamrud, den andra av de båda DN/Expressen-anknutna journalisterna som ansvarar för drevet mot Julia Caesar, för en kommentar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.