Bonnier-drevet mot Julia Caesar

Julia Caesar kändis efter uthängning

Publicerad 18 september 2015 kl 08.11

Inrikes. Efter att hon blivit uthängd i Expressen känner nu över hälften av befolkningen i Sverige till invandringskritikern Julia Caesar. Innan uthängningen var siffran endast sju procent, enligt en mätning från det vänsterorienterade opinionsinstitutet Novus.

Gilla artikeln på Facebook

Expressen publicerade i början av september en uthängning av den 70-åriga kvinna som döljer sig bakom pseudonymen Julia Caesar. Kvinnan, som är en tidigare DN-journalist, har i flera år publicerat invandringskritiska krönikor på den danska bloggen Snaphanen.

Enligt mätningen från Novus är Julia Ceasar är idag känd av en majoritet, 55 procent, av svenska folket. Samtidigt hörde 48 procent av svenskarna för första gången talas om henne i samband med att hon under månaden blev omskriven i Bonniertidningarna DN och Expressen. Innan dess var det endast 7 procent som kände till henne.

Undersökningen visar också att 12 procent av svenskarna känner till bloggen Snaphanen, men av dessa är det en femtedel som läst något på den, cirka två procent av befolkningen. Avpixlat är mer bekant – 61 procent känner till sajten och 20 säger sig någon gång ha läst något på den.


Forskarna själva chockade av resultatet. Åldrandet bromsades inte bara – försökspersonernas kroppar blev flera år "yngre".0 Plus

Börjar gallskrika: "Snälla skjut mig inte!" Manlig kollega reagerar blixtsnabbt – och kommer till undsättning.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Svensk kvinna, 26, och man, 30, döda i corona

26-årig kvinna i Stockholm död. Nu hemligstämplar myndigheterna alla uppgifter om unga dödsoffer.0 

Ekonominyheter

Ansöker om rekonstruktion. 1.000 anställda berörs om bolaget går omkull.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0