Centern och pedofilerna

Kängan till Federley i SVT: "Varför ligger man med nån som har legat med barn?"

Publicerad 21 mars 2021 kl 17.55

Inrikes. Medieprofilen och gästen Hanna Hellquist fick plötsligt nog under SVT:s mysintervju med Fredrick Federley.
– Frågan är väl varför ligger man med någon som har legat med barn? frågade hon C-profilen rakt ut.

Dela artikeln

SVT har fått hård kritik för Carina Bergfeldts okritiska intervju med Fredrick Federley.

I programmet fick den tidigare C-toppen tala ut om hur synd det är om honom. När han ljög om att han inte hade känt till att hans homosexuelle pojkvän var dömd för grova barnvåldtäkter fick han inga följdfrågor.

Under en del av intervjun frågade Carina Bergfeldt inkännande om hur det är att vara politiker och ständigt ha "ögonen på sig".

Federley svarade med att ondgöra sig över "det allmänna rättsmedvetandet" som anser att det är oförlåtligt med övergrepp på barn. Mot detta ställde han "rättsstatens principer".

– Kan man få förlåtelse, kan man få försoning? Och vad din fråga implicerar är att om man är politiker så ska man vara helt fri från kantstötthet, du ska vara hel och ren och du ska må bra. Och du ska framför allt inte umgås med människor som kan ha ett kriminellt förflutet eller som kan ha andra typer av problem.

Hyllas på nätet
Det var då som Hanna Hellquist, en annan gäst i programmet, plötsligt fick nog och bröt in.

– Men, förlåt. Det har väl inte så mycket att göra med att du är politiker. Frågan är väl varför ligger man med någon som har legat med barn?

Federley viftade bort frågan med att hänvisa att han "inte vet" och att han och Hellquist kom "från två olika håll". Han räddades sedan direkt av Carina Bergfeldt, som snabbt gick vidare med andra frågor.

Klipp från intervjun som visar Hanna Hellquists kommentar har fått stor spridning på sociala medier. Hellquist får bland annat beröm för att ha ställt en fråga som man anser att Bergfeldt själv borde ha ställt.

"Djupt gränslösa frågor"
Fredrick Federley beskriver i efterhand själv i ett Facebook-inlägg intervjun i SVT som "det värsta jag har gjort i mitt liv".

"Många frågor var insinuanta vilket jag också markera emot. Flera av frågorna som ställdes var djupt gränslösa. Jag kände mig tvingad att svara på dom inför er", klagar han.

"Jag kände mig anklagad", skriver C-profilen vidare om sitt deltagande i programmet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Hushållen fortsätter hålla i plånboken

Konjunkturinstitutets nya prognos.. Lågkonjunkturen håller i sig även nästa år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.