Centern och pedofilerna

Här ljuger Federley i tv om pedofildömde sambon

Publicerad 19 mars 2021 kl 11.06

Media. Den tidigare C-toppen Frederick Federley hävdar i en intervju med SVT att han fick kännedom om att hans tidigare pojkvän var pedofil först när saken rapporterades av alternativa medier. Men det är en lögn, då han långt tidigare deltog i den pedofildömde pojkvännens möten med Kriminalvården.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i kvällens talkshow med Carina Bergfeldt i Sveriges Television som Fredrick Federley i ett tillrättalagt format påstås "tala ut" om relationen med den 42-årige man som tidigare dömts för våldtäkt mot barn. Federley svarar "väldigt nära" och "kanske till och med ja" på en fråga om han var kär i pedofilen.

Därefter påstår den homosexuelle centerpartisten att han inte kände till domen mot sambon förrän han läste om den i media. Han hävdar att han fick veta om den via internet.

– Det läser jag i en nätpublikation, hävdar han.

– Det är jättesvårt, jag kan fortfarande inte läsa domen. Det går inte, fortsätter han.

Därefter ställer programledaren inte en enda kritisk fråga till politikern, trots att det är uppenbart att han ljuger. Istället lägger Carina Bergfeldt på en min av medlidande och frågar hur politikern mådde.

Stämmer inte med tidigare besked
Att Fredrick Federley inte kände till domen förrän det rapporterades om den i media är något som inte stämmer överens med uppgifter han tidigare lämnat till media och till sitt eget parti.

Första december förra året uppgav Centerpartiets partiseketerare Michael Arthursson att Federley känt till domen "under en längre tid". Uppgifterna kom fram efter att partiet haft samtal med honom.

Ett par dagar senare rapporterade flera medier att Federley åtminstone känt till domen sedan september eftersom han då deltog i ett möte hos Kriminalvården som pedofilen hade. Han uppges ha blivit upprörd när myndigheten informerade honom om att han var skyldig att upplysa personer i sin närhet om sambons grova brott.

I en längre intervju med Avesta Tidning ett par veckor senare erkände dessutom C-toppen att han fick kännedom om domen redan i mitten av juni samma år.

Enligt en granne till Federley ska han till och med ha känt till våldtäktsdomen ännu längre än så, och erbjudit nära vänner att läsa domen.

Fredrick Federley var mellan 2006 och 2014 riksdagsledamot för Centerpartiet och från 2014 till december förra året Europaparlamentariker för partiet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.