Valfusket i USA
Mattias Karlsson.

Karlsson (SD) till attack mot Trump: "Anstår inte en ledare"

Publicerad 8 november 2020 kl 20.02

Inrikes. Det är "djupt oansvarigt" av Donald Trump att uttala sig om valfusket i samband med presidentvalet. Det säger SD-toppen Mattias Karlsson, som också anser att det republikanska partiet i USA måste ta "steg till vänster".

Gilla artikeln på Facebook

Mattias Karlsson har i samband med presidentvalet i USA lyfts fram i SVT som någon form av kvalificerad kommentator av amerikansk politik. Bland annat deltog han i den statliga tv-jättens valvaka i tisdags.

Nu rasar den välfärdsorienterade SD-toppen mot att Donald Trump anklagar Demokraterna för att ha fuskat med rösträkningen.

– Jag tycker att det är djupt oansvarigt att uttala sig på det här kategoriska sättet utan att ha några belägg innan saken har utretts rättsligt. Det tycker jag inte anstår en ledare, säger Mattias Karlsson till SVT.

Den 43-årige svenske politikern, som nyligen grundade en tankesmedja som heter "Oikos", anser också att Republikanerna måste bli ett mer vänsterorienterat parti och satsa mer på bidrag och liknande.

– För att kunna ta sig in mer i de urbana områdena så tror jag att man behöver ta något steg till vänster i välfärdsfrågorna, till exempel när det kommer till sjukförsäkring eller i frågan kring tillgång till universiteten, för att göra dem billigare eller kostnadsfria, säger Mattias Karlsson till SVT.

Karlsson har tidigare i SVT förklarat att han inte "är något stort fan" av Donald Trump. Varken han eller Jimmie Åkesson har dock gått lika långt som M-ledaren Ulf Kristersson, som tydligt uttalat sitt stöd för vänsterpolitikern Joe Biden.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fullvaccinerade driver nu smittspridningen

Står för majoriteten av nya smittfallen. Andelen sjuka vaccinerade kan vara ännu högre än officiellt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Polisbrickor stals vid inbrott i Kristianstads polishus

"Oerhört allvarligt".. Datorer, IT-utrustning och polislegitimation stals.0 

Taekwondoförbundet blir av med bidrag efter värdegrundsbrott

Unika beslutet.. Bedöms ha "allvarliga värdegrundsavvikelser".0 

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0