Åkesson skyller "högerextrem radikalisering" på S

Publicerad 24 augusti 2019 kl 11.15

Inrikes. Det är det "vänsterliberala etablissemangets" långa vägran att tala öppet och sant om invandringen som fått individer att radikaliseras på nätet. Det menar SD-ledaren Jimmie Åkesson i en intervju med Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i veckan varnade Säkerhetspolisen för att våld kan uppstå ur den "våldsbejakande högerextrema ideologin" sedan individer radikaliseras på nätet.

– Vi ser att den våldsbejakande högerextrema ideologin som tidigare huvudsakligen varit begränsad till en liten och organiserad vit makt-miljö får allt större spridning och attraherar fler, sade säkerhetspolischefen Klas Friberg.

När Expressen frågar Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson om detta, lägger han skulden på "det vänsterliberala etablissemanget", med Socialdemokraterna i fronten.

– De har skapat polariseringen och den här situationen genom att lägga lock på invandringsdebatten i alla år. Det har radikaliserat missnöjda ungdomar och fått den här rörelsen att växa, säger han till tidningen.

Enligt partiledaren hade den så kallade vit makt-miljön och nazismen aldrig kunnat växa sig så stark om invandringsfrågan hanterats på ett korrekt sätt från början, anser han.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0