Åkesson skyller "högerextrem radikalisering" på S

Publicerad 24 augusti 2019 kl 11.15

Inrikes. Det är det "vänsterliberala etablissemangets" långa vägran att tala öppet och sant om invandringen som fått individer att radikaliseras på nätet. Det menar SD-ledaren Jimmie Åkesson i en intervju med Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i veckan varnade Säkerhetspolisen för att våld kan uppstå ur den "våldsbejakande högerextrema ideologin" sedan individer radikaliseras på nätet.

– Vi ser att den våldsbejakande högerextrema ideologin som tidigare huvudsakligen varit begränsad till en liten och organiserad vit makt-miljö får allt större spridning och attraherar fler, sade säkerhetspolischefen Klas Friberg.

När Expressen frågar Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson om detta, lägger han skulden på "det vänsterliberala etablissemanget", med Socialdemokraterna i fronten.

– De har skapat polariseringen och den här situationen genom att lägga lock på invandringsdebatten i alla år. Det har radikaliserat missnöjda ungdomar och fått den här rörelsen att växa, säger han till tidningen.

Enligt partiledaren hade den så kallade vit makt-miljön och nazismen aldrig kunnat växa sig så stark om invandringsfrågan hanterats på ett korrekt sätt från början, anser han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0