Staffanstorps reklamfilm

Åkessons kritik mot Staffanstorps-filmen: Ungdomsgänget är för svenskt

Publicerad 15 november 2019 kl 00.13

Inrikes. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tycker att Staffanstorps reklamfilm om sin kommun är helt legitim, säger han i en intervju med Kvällsposten/Expressen. Men det finns ett sakligt fel: Ungdomsgänget i filmen är för svenskt.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i veckan släppte Staffanstorp en reklamfilm som utmålar den egna kommunen som en av allt färre trygga platser i dagens Sverige.

Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) har försvarat filmen och menar det är viktigt att spegla verkligheten.

En annan som försvarar filmen är SD-ledaren Jimmie Åkesson. Han tycker den är helt legitim, säger han i Kvällsposten.

Informationsfilmen, som den officiellt kallas, har av vänstern anklagats för att vara "rasistisk" eftersom den bara föreställer svenskar.

Även Jimmie Åkesson har kritik, men av en helt annan sort. Det finns nämligen en sak i filmen som inte stämmer överens med verkligheten, enligt honom.

I början av klippet visas ett ungdomsgäng i Malmö som skrämmer en barnfamilj att flytta till Staffanstorp. Gänget, som framställs som hotfullt, ser ut att bestå av svenskar.

– Om man nu reagerar på att den här familjen är för svensk, reagerar man då inte på att det här ungdomsgänget också är ett svenskt ungdomsgäng? För det är inte den typiska rånaren i Malmö, säger SD-partiledaren i Kvällsposten.

Åkesson förklarar också i intervjun att han inte vill att Christian Sonesson går över till Sverigedemokraterna, som styr Staffanstorp i samarbete med Moderaterna. Detta eftersom han är en av de bästa moderaterna som finns i landet.

Staffanstorps film har fått närmare 200.000 visningar på Youtube.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Amanda Lind ställde in debatt mot Åkesson

MP-ministern skulle diskutera "hat och hot" i Aktuellt. Åkesson: "Gapar högt i artiklar men avstår direkt debatt."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Analys: Magnus Stenlund. Därför kommer du få finansiera S-politikern med guldbyxorna – år efter år.0 

Vetenskap

Svenskt verktyg ska hitta jordlika planeter . Nya metoden underlättar astronomernas sökande.0 

Sara, 28, tog Löfvens vaccin – hamnade i koma och dog. Småbarnsmamman kollapsade – fem dagar efter andra dosen.0 Plus

Kultur

Disney varnar för rasism i "Mupparna". Klassiska serien klassas som "stötande innehåll".0 

Bidragsmyndighet polisanmäler Fria Tider-avslöjande. MPRT tror sig ha blivit hackade.0