Staffanstorps reklamfilm

Malmös motfilm: Skötsamma invandrare – som skjuts av "rasist"

Publicerad 26 november 2019 kl 17.04

Inrikes. Organisationen "Hela Malmö" har nu släppt en motfilm mot Staffanstorps reklamfilm, där mångkulturella Malmö utmålades i dålig dager. Gruppen har vänt på scenariot.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i början av november som Staffanstorp, som styrs av M och SD, släppte en "informationsfilm" om sin egen kommun.

Filmen börjar med att en svensk familj flyttar från Malmö, sedan ett ungdomsgäng trakasserat dem på gatan.

Efter lanseringen rasade vänstern mot filmen och anklagade bland annat den för att vara "rasistisk".

Nu har "Hela Malmö", som arbetar med olika projekt för barn och ungdomar i Malmö, släppt en svarsfilm.

Deras film börjar också med en mamma med barn som går förbi ett ungdomsgäng i Malmö. Men i "Hela Malmös" version ler gänget i stället åt familjen. Sedan får invandrarna i filmen presentera sig och berätta om sina liv. En kille vill bli fotbollsproffs. En flicka ställer höga krav på sig själv, för att kunna gå på universitetet.

– Mitt namn är Kamal. När jag var barn drömde jag om att bli fotbollsproffs. På väg till en träning blev jag skjuten med fem skott. Media utmålade mig som kriminell, och många tyckte att jag förtjänade det, säger ytterligare en och fortsätter:

– Jag var ett barn, som blev skjuten av Peter Mangs. Idag jobbar jag som ungdomsledare.

Enligt Kvällsposten ska dock aldrig åklagaren ha åtalat Mangs för skjutningen som det talas om i filmen. Mycket "pekar" dock på att Peter Mangs ska ha legat bakom attacken, sägs det.

I tidningen säger också organisationen att syftet med den nya filmen är att värna människovärdet och förmänskliga de "misstänkliggjorda". Staffanstorps film påstås samtidigt vara "förljugen".

Peter Mangs, idag 47, dömdes till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök med "rasistiska motiv", som till exempel SVT kallar det.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tre döda i tågolycka i Skottland

Sex till sjukhus. Jordskred tros ligga bakom svåra tågolyckan.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0