Khalid (bilden) klagade i förhör på att hans familj "skulle kunna döda honom eller förskjuta honom" om det kom fram att han hade haft sex med en annan man.

Khalids kommentar när han våldtog man på kyrkogård: "Jävla äckelbög, neger"

Publicerad 14 juni 2017 kl 11.41

Inrikes. En 27-årig man från Marocko våldtog och knivhögg en annan man vid Klara kyrkogård i centrala Stockholm. Nu döms han för grov våldtäkt, misshandel och stöld till fängelse och utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Den nu dömde, Khalid, hade kommit i kontakt med sitt offer – en hemlös manlig prostituerad som då var tillsammans med en äldre kund – på McDonalds vid Slussen den 15 april 2015.

Khalid bjöd på hasch och promenerade med paret mot Gamla stan, medan han blev allt mer obehaglig och började ställa intima frågor. I Gamla stan lyckades de bli av med honom genom att hoppa på en buss till Sergels torg, men på Vasagatan dök han upp igen.

Den äldre sexköparen flydde då fältet och den prostituerade mannen blev ensam med Khalid, som drog fram en kniv, satte den i hans rygg, kallade honom "jävla äckelbög" och beordrade offret att följa med honom.

– Jag ska knulla sönder dig, förklarade knivmannen.

När de kom fram till kyrkogården vid Klara kyrka tvingade Khalid till sig oralsex, för att sedan våldta den prostituerade mannen analt.

– Äckliga bög! Neger! skanderade den idag 25-årige araben medan han våldtog sitt offer, som han också spottade på och gav örfilar.

När han var färdig högg han mannen i benet med sin kniv och flydde fältet, vilket lokaltidningen Mitt i rapporterade om.

I förhör med polis klagade Khalid på att hans familj "skulle kunna döda honom eller förskjuta honom" om det kom fram att han hade haft sex med en annan man. Han förklarade att sex mellan män är inte accepterat inom hans arabiska kultur och även straffbart enligt lag.

Fria Tider har tagit del av allmänna handlingar som visar att Khalid är medborgare i Marocko och förekommer sedan tidigare i belastningsregistret. Han dömdes den 29 februari 2016 av Örebro tingsrätt för stöld, försök till stöld samt försök till grov stöld, brott som begicks mellan den 8 och 9 april 2015.

Han ansökte om asyl i Sverige den 16 mars 2015 och uppgav då att han var medborgare i Algeriet, enligt Migrationsverkets uppgifter.

Khalid döms även för stöld efter att han olovligen tagit en jacka som kostade 1.299 kronor på Stadium i Farsta den 28 december 2016.

Stockholms tingsrätt dömer Khalid till fyra år och två månaders fängelse. Han ska även betala 195.000 kronor i skadestånd till den våldtagna mannen samt utvisas från Sverige i tio år.

Handlingar från i juni visar att Khalid har skickat in ansökan om att få överklaga domen till Svea hovrätt.


Stora skillnader bara mellan japaner i syd och nord. Forskaren: "Folkslag från kalla klimat är över hela världen är längre, intelligentare, mer sociala, mindre brottsbenägna och uppvisar lägre fertilitet."0 Plus

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0