Asylkaoset

Nacka kommun vill köpa Hells Angels-villa för sex miljoner – ska bli asylboende

Publicerad 23 april 2016 kl 11.52
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Nacka kommun vill köpa Hells Angels klubblokal i Nacka för att göra om den till asylboende, skriver Dagens Nyheter. Villan är till salu för sex miljoner kronor.

Gilla artikeln på Facebook

Huset ligger på Moravägen, mitt i ett villaområde i Boo, Nacka, och MC-klubben har huserat i den sedan 2003. Grannarna hade för tretton år sedan delade uppfattningar om MC-klubbens etablering på gatan. Vissa sade att det var "helt galet" medan andra tyckte att det var "inte så farligt", skrev DN då.

I februari förra året gjorde kommunens Miljö- och stadsbyggnadsnämnd en inspektion av villan och konstaterade att "användningen av huvudbyggnaden på fastigheten har ändrats från bostad till föreningslokal", något som kräver bygglov.

Inspektörerna upptäckte att hela villan inretts som klubblokal, med bar och ett rejält lager sprit och öl, och en skylt med texten "Hells Angels Eastside" satt på fasaden. Ett femtiotal personer vistades i klubblokalen vid inspektionen, i garaget påträffades nio motorcyklar och en affisch förklarade att det en gång i månaden arrangerades "Friday night party".

Villans ägare, en kvinna i 50-årsåldern som är bosatt utomlands, uppmanades i somras sätta stopp för klubb- och föreningsverksamheten eller betala 50.000 kronor i böter.

Till salu – Nacka kommun vill köpa. Bild: Skärmdump.

Under våren har Hells Angels-villan dykt upp på Hemnet och är nu till salu för sex miljoner kronor. Kommunen är hugade spekulanter, de vill köpa villan och tanken är att den ska bli asylboende istället för klubblokal åt Hells Angels.

– Vi behöver bostäder för våra åtaganden både när det gäller bland annat flyktingar och ensamkommande ungdomar, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau till DN.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Ann Linde i Israel

Ska "nystarta" Sveriges relation med landet. Första besöket av en svensk utrikesminister på tio år.0 

Ekonominyheter

"Kosten explodieren". Energipriser och matkostnader leder utvecklingen när tillvaron i Tyskland blir allt dyrare.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.