Reinfeldts fotbollskarriär

Kravet inför Hammarbys årsmöte: "Ska verka för att Fredrik Reinfeldt avsätts"

Publicerad 28 februari 2024 kl 09.54

Inrikes. I en motion inför Hammarbys årsmöte ställs krav på att förbundet aktivt ska verka för att SvFF-basen Fredrik Reinfeldt avsätts. Det rapporterar Fotbollskanalen.

Dela artikeln

Hammarby IF kommer att hålla sitt årsmöte den 5 mars. En särskild motion, inskickad av två medlemmar, berör den nuvarande ordföranden för Svenska Fotbollförbundet, Fredrik Reinfeldt.

I motionen föreslås att "att Hammarby IF Fotbollsförening minst en gång per år fram tills avsedd effekt åstadkommits, ska verka för att Fredrik Reinfeldt avsätts som ordförande för Svenska Fotbollförbundet".

Fria Tider har nyligen rapporterat om det kokande missnöjet med Fredrik Reinfeldt inom svensk fotboll.

Det är liknande tongångar i den aktuella motionen.

"Frågan är: vill vi ha en ordförande i SvFF som regelbundet undviker att ställa upp på intervjuer? Som inte tycker det är tillräckligt viktigt att vare sig berätta vad han står för innan han blir vald eller att gå på möten efter att han har valts. Vill vi ha en ordförande som verkar för ett införande av VAR när de flesta elitklubbarna har föreningsbeslut mot ett införande av VAR?", skriver motionärerna bland annat.

"Oavsett var vi står i VAR-frågan så måste gränsen dras någonstans. Att avsätta Reinfeldt innebär inte att vi aldrig kommer få VAR, fotbollsrörelsen kan ändra sig och verka för ett införande. Gott så. Men att avsätta Reinfeldt innebär att vi visar att vi drar gränsen här. Vi säger att våra ledare måste lyssna på oss medlemmar. Om vi inte drar gränsen nu, vad blir nästa fråga? Ståplats? 51%-regeln? Vi vet inte men om de inte lyssnar nu varför skulle de lyssna då?", står det vidare.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.