"Kriminella" bakom bilbränder för att hämnas på polisen

Publicerad 21 april 2020 kl 09.40

Inrikes. Polisen i Umeå tror att massbilbränderna i staden på sistone är kriminella personer som vill hämnas på polisens arbete. Nu ska polisen stärka sin närvaro i de stadsdelar som drabbats av de hänsynslösa bränderna.

Gilla artikeln på Facebook

Det brinner bilar över landet igen. I Västsverige förklarar polisen bränderna med "fint väder", men i Umeå tror polisen att det är kriminella som vill hämnas på polisens arbete.

Natten mot tisdagen brann det ännu fler bilar i Umeå. På en adress i Holmsund hade flera personbilar satts i brand, skriver Aftonbladet.

Under helgen brann bilar på två gator i Umeå, Ystarvägen på Ersboda och Gluntens väg på Ålidhem. Men det har brunnit ännu fler bilar på andra platser i Umeå på sistone, enligt polisen.se.

– Vi tror att de här händelserna hänger samman med ingripanden vi gjort mot vissa kriminella individer i Umeå. Det handlar alltså om en slags motreaktioner mot vårt aktiva arbete mot dessa personer, säger Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå.

Den polisiära närvaron ska nu stärkas i de branddrabbade stadsdelarna.

– Denna typ av missnöjesyttringar är helt oacceptabla och de kommer aldrig att få oss att avstå från framtida ingripanden. De skapar dessutom en oro bland de människor som bor och vistas i dessa stadsdelar. Vi kommer därför att arbeta aktivt och målmedvetet mot de individer som begår brott och ordningsstörningar, men också brottsförebyggande och trygghetsskapande genom att finnas tillgängliga och närvarande i områdena.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Varning för snöstorm på Hawaii

Räknar med över 30 cm snö och stormbyar. "Resor bör begränsas till enbart nödsituationer."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Hotade skjuta vakt som krävde vaccinpass

Ska ha fått stolpe kastad mot sin mage.. Men ordningsvakten ville inte medverka i utredningen.0 

Nya M-kravet: Tvångsvaccinera alla barn i hela Sverige

Tuffa linjen.. Vill även införa särskilt straff för föräldrar "som vägrar" – och bekämpa "desinformation" om coronavaccineringen.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0