"Kriminella" bakom bilbränder för att hämnas på polisen

Publicerad 21 april 2020 kl 09.40

Inrikes. Polisen i Umeå tror att massbilbränderna i staden på sistone är kriminella personer som vill hämnas på polisens arbete. Nu ska polisen stärka sin närvaro i de stadsdelar som drabbats av de hänsynslösa bränderna.

Gilla artikeln på Facebook

Det brinner bilar över landet igen. I Västsverige förklarar polisen bränderna med "fint väder", men i Umeå tror polisen att det är kriminella som vill hämnas på polisens arbete.

Natten mot tisdagen brann det ännu fler bilar i Umeå. På en adress i Holmsund hade flera personbilar satts i brand, skriver Aftonbladet.

Under helgen brann bilar på två gator i Umeå, Ystarvägen på Ersboda och Gluntens väg på Ålidhem. Men det har brunnit ännu fler bilar på andra platser i Umeå på sistone, enligt polisen.se.

– Vi tror att de här händelserna hänger samman med ingripanden vi gjort mot vissa kriminella individer i Umeå. Det handlar alltså om en slags motreaktioner mot vårt aktiva arbete mot dessa personer, säger Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå.

Den polisiära närvaron ska nu stärkas i de branddrabbade stadsdelarna.

– Denna typ av missnöjesyttringar är helt oacceptabla och de kommer aldrig att få oss att avstå från framtida ingripanden. De skapar dessutom en oro bland de människor som bor och vistas i dessa stadsdelar. Vi kommer därför att arbeta aktivt och målmedvetet mot de individer som begår brott och ordningsstörningar, men också brottsförebyggande och trygghetsskapande genom att finnas tillgängliga och närvarande i områdena.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0