Kriminella utfärdade utegångsförbud i Tensta

Publicerad 18 oktober 2020 kl 09.11

Inrikes. Gängkriminella har meddelat utegångsförbud i Stockholmsgettot Tensta och de som inte lytt har enligt polisen riskerat "grovt våld". Inrikesminister Mikael Damberg (S) säger sig dock inte känna till det hela, rapporterar TV4 Nyheterna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var sent på eftermiddagen den 25 augusti i år som polisen upptäckte att det var ovanligt lite folk ute i centrala Tensta.

Polisen informerades sedan om att gängkriminella hade utfärdat ett utegångsförbud för de boende i gettot från klockan 18.

De som trotsade förbudet riskerade att utsättas för "grovt våld", säger Therese Rosengren, chef i polisområde Rinkeby, till TV4 Nyheterna.

TV4 har pratat med boende i Tensta som bekräftar uppgifterna om att utegångsförbud meddelats vid tidigare tillfällen – men ingen vill vara med i tv.

– Jag har inte hört talas om det tidigare, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till TV4 Nyheterna när han konfronteras med uppgifterna om utegångsförbudet.

Han fortsätter:

– Jag är säker på att polisen tar de uppgifterna på stort allvar och ser till att göra klart att i Sverige gäller Sveriges lag och den gäller lika för alla. Det är inga kriminella som får sätta gränser för andra hederliga medborgare.

På frågan om utegångsförbudet är ett tecken på att de kriminella börjar ta över svarar Mikael Damberg:

– Jag har varit där så många gånger och polisen har gjort både kraftsamlingar och har flyttat fram positionerna. Poliserna kommer inte backa, samhället är starkare än de här gängen.

I augusti uppmärksammades att kriminella i Göteborgsgettot Angered hade upprättat vägspärrar och stoppat och kontrollerat bilar. Damberg förklarade då att detta var "fullständigt oacceptabelt".


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bara var sjunde svensk håller på Trump

Stor majoritet hoppas på vänsterkandidaten Biden. Endast bland SD-väljare har Trump ett knappt försprång.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0