Sexdömde Nyheter24-profilen

Kvinnomisshandlare tillbaka som feministisk debattör

Publicerad 11 augusti 2015 kl 23.36

Media. Den feministiske profilen och debattören Mohamed Touzari, dömd för bland annat kvinnomisshandel och sexuellt ofredande, är nu tillbaka i den svenska feministdebatten.

Gilla artikeln på Facebook

Mohamed Touzari var tidigare en återkommande kolumnist på vänsterbloggen Nyheter24 där han bland annat krävde "mansfri månad på krogen", påstod att "780 831 svenskar är rasister" och anklagade fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic för att ha en "skev kvinnosyn".

Efter att Fria Tider i november förra året uppmärksammat att Touzari själv är flerfaldigt dömd för brott, bland annat för kvinnomisshandel och sexuellt ofredande, försvann han dock från bloggen och den feministiska debatten.

Känd feminist kräver "mansfri månad på krogen" – är själv dömd för kvinnomisshandel

Under tisdagen gjorde Touzari "come back" med en debattartikel i vänstertidningen Metro där han ondgör sig över att det finns män som våldtar och misshandlar kvinnor.

"Det handlar aldrig om alla män när vi feminister skriver 'alla män'. Det handlar om att ingen någonsin vet om just den ensamma mannen du möter på vägen hem efter en sen kväll är kapabel till att våldta, råna eller misshandla dig", skriver han.

Själv dömdes Touzari så sent som 2012 för kvinnomisshandel efter att ha gett sig på och misshandlat två kvinnor på en hamburgerrestaurang i centrala Gävle.

I domen från 2012 kan man bland annat läsa om hur Touzari tog struptag på en tjej inne på restaurangen och därefter "spottade delar av en hamburgare som han tuggat på i ansiktet på henne", något som han sedan gjorde mot ytterligare en ung kvinna på restaurangen. Flera personer blev därefter vittnen till hur han slog en av de två kvinnorna i ansiktet.

I polisförhöret efter misshandeln skyllde feministprofilen på alkoholen och sade sig ha "tämligen oklara minnen av det inträffade". Han dömdes trots sin bortförklaring för två fall av ofredande och ett fall av misshandel mot de båda kvinnorna.

Året innan misshandeln mot de båda kvinnorna dömdes Touzari för sexuellt ofredande och han hade dessförinnan även dömts för stöld efter att ha stulit pengar från en tiggare.

Fria Tider har sökt Metro för en kommentar till valet av feministisk debattör.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.