Sexdömde Nyheter24-profilen
Här är inlägget som vänsterbloggen Nyheter24.se censurerade.

Vänstersajt mörkade kvinnomisshandlarens bakgrund

Publicerad 20 november 2014 kl 12.25

Inrikes. När vänstersajten Nyheter24.se i en kommentar under en av artiklarna på sajten uppmärksammades på att deras feministprofil och skribent Mohamed Touzari är flerfaldigt dömd för brott mot kvinnor – så valde de att censurera den uppgiften för sina läsare, så att läsarna inte skulle få veta något.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider kan idag avslöja att Nyheter24.se informerades om att deras främsta feministprofil var flerfaldigt dömd för bland annat misshandel och ofredande av kvinnor, men försökte dölja den uppgiften för sina läsare. Fria Tider har både via e-post och telefon varit i kontakt med Erik, den person som avslöjade att Mohamed Touzari är dömd för brott. Erik berättar att han upplyste vänstersajten om Touzaris förflutna genom att skriva en kommentar under en av feministprofilens artiklar.

Men när chefredaktören Henrik Eriksson och nyhetschefen Pär Ullrich, som står bakom Nyheter24.se, fick se Eriks kommentar, valde de att lägga locket på och istället censurera kommentaren så att deras läsare inte skulle få veta något.

– Jag skrev det där inlägget och inom 10 minuter så hade mitt inlägg fått 37 likes, men så tog det slut väldigt abrupt och ingenting hände på flera timmar, något var fuffens, berättar Erik för Fria Tider.

– Jag loggade ut från mitt Facebook-konto och loggade in med ett annat nytt konto – då syntes inte mitt inlägg längre. Nyheter24 hade alltså valt att dölja det för nya besökare medan de gav mig illusionen att det fortfarande låg uppe, fortsätter han.

Erik berättar att han skrev samma kommentar en gång till under artikeln, fast från ett annat Facebook-konto så att kommentaren skulle synas för nya läsare.

– Efter bara några minuter så stängdes kommentarsfältet ner helt och hållet, och jag kunde inte längre skriva några svar på något inlägg längre, berättar han.

Men Erik gav inte upp – han tyckte att sanningen om Nyheter24-profilen skulle komma fram så han tipsade organisationen A voice for men, som driver mansfrågor, han skapade en grupp på Facebook där han skrev om vad som hänt och han tipsade Fria Tider.

– Andra hann före mig till Flashback, men där skrevs det dessutom fler saker om Mohamed av människor som enligt egen utsago gick i skolan med honom, säger Erik.

Anledningen till att Erik från första början bestämde sig för att kolla upp Mohamed Touzari var att han ryktesvägen fått veta att Touzari suttit i fyllecell och det gjorde honom nyfiken. Så han gjorde en slagning i Lexbase men var inte beredd på de uppgifter som han fick fram.

– Det jag hittade var ju mycket grövre än så, säger han till Fria Tider.

Fria Tider har fortfarande inte fått svar på de frågor vi ställde till Henrik Eriksson och Pär Ullrich på Nyheter24.se. Vi har även upprepade gånger sökt Mohamed Touzari för en kommentar till domarna ifrån honom.

Fotnot: Namnet Erik är fingerat då uppgiftslämnaren önskat vara anonym.

Bild:

© Läsarbild

Inläggen som censurerades av Nyheter24.se.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.