Sexdömde Nyheter24-profilen

Nyheter24-profilen stal från tiggare

Publicerad 21 november 2014 kl 13.57

Inrikes. Den feministiske Nyheter24-profilen Mohamed Touzari dömdes 2010 efter att han stulit pengar från en tiggare i Gävle. Fria Tider har tidigare uppmärksammat att Touzari även är dömd för kvinnomisshandel, ofredande och sexuellt ofredande.

Gilla artikeln på Facebook

© S-tidning

Touzari lyftes fram som föredöme i en lokal socialdemokratisk tidning.

Mohamed Touzari befann sig sommaren 2010 tillsammans med några kamrater på Norra Kungsgatan i Gävle där en gatumusikant spelade. På marken framför musikanten fanns en skokartong med lite mynt i – och den fick Touzari syn på.

Han tog kartongen och sprang från platsen. Bakom ett buskage träffade han några av sina kumpaner och de delade på bytet – 87 kronor i mynt. Men en man som sett stölden sprang efter Touzari, övermannade honom och såg till att polisen senare kunde gripa honom, skriver tingsrätten i sin dom.

Touzari dömdes senare för sin stöld från tiggaren, men den vårdplan som han dömts till att följa vägrade han att rätta sig efter. Fyra månader senare valde tingsrätten att omvandla straffet till böter efter att "Mohamed Touzari visat att han inte vill underkasta sig" vårdplanen.

Vid samma tidpunkt dömdes Touzari dessutom för sexuellt ofredande samt figurerade som misstänkt i ännu en polisutredning. Knappt ett år senare utreddes han återigen för brott, denna gång för att ha misshandlat en och ofredat två kvinnor på en hamburgerrestaurang i centrala Gävle, ett brott han senare dömdes för.

Trots det lyftes Mohamed Touzari våren 2012, strax innan den nya domen föll mot honom, fram som ett föredöme i den socialdemokratiska lokaltidningen för att han "stoppade mobbning".

– Det rann över, sade Touzari till tidningen apropå hur en ung kvinna mobbats på internet.

– Här startades plötsligt en facebookgrupp, vars enda syfte var att smutskasta och baktala en oskyldig tjej, fortsatte den flerfaldigt brottsdömde feministiske Nyheter24-profilen.

Fria Tider har fortfarande inte fått svar från Nyheter24.se på de frågor vi ställt angående Mohamed Touzari.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.