Regeringskris i Sverige
Statsminister Stefan Löfven (S) nobbade Mattias Karlssons (SD) invit om överläggningar inför nästa veckas budgetomröstning.

Löfven: SD har gjort riksdagen till en lekstuga

Publicerad 27 november 2014 kl 21.54

Politik. Statsminister Stefan Löfven sade under torsdagskvällen bestämt nej till alla former av samtal eller samarbete med Sverigedemokraterna inför budgetomröstningen nästa vecka.
– Sverigedemokraterna har gjort en lekstuga av Sveriges riksdag, sade han anklagande.

Gilla artikeln på Facebook

Utspelet är en reaktion på Mattias Karlssons, tillförordnad partiledare för SD, invit om att förhandla med regeringen kring budgetomröstningen på onsdag.

– Jag har sagt tidigare, jag har inget samarbete, vi har inget samarbete med Sverigedemokraterna, förklarade Löfven i en intervju med Sveriges television.

Han menade vidare att Sverigedemokraterna har två olika alternativ att rösta på och måste välja ett av dem.

– Sverigedemokraterna har gjort en lekstuga av Sveriges riksdag, de hade kunnat bestämt sig för länge sedan vad de ska rösta på om de ska rösta på något annat och de borde ge det beskedet, sade han.

Finansminister Magdalena Andersson (S) fyllde i att Sverigedemokraterna inte är som de andra sju riksdagspartierna eftersom de delar in i "vi och dom".

– Det är ett parti som delar in människor i vi och dom, ett parti med en sådan värdegrund kommer vi över huvud taget inte att förhålla oss till i något som helst läge, sade hon till TT.

Om SD väljer att rösta på alliansens budgetförslag nästa vecka, istället för att rösta på sitt eget budgetförslag, på de rödgrönas budgetförslag eller lägga ned sina röster, är risken stor att regeringen faller eftersom den då saknar stöd för sin budget i riksdagen.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.