Låg IQ gav rätt till asyl

Publicerad 17 september 2020 kl 21.26

Inrikes. En afghansk medborgare får nu stanna i Sverige som "alternativt skyddsbehövande" eftersom han har så låg IQ att han inte kan försörja sig på egen hand. Därför ska han få stanna i Sverige och tillförsäkras en försörjning av de svenska skattebetalarna, enligt Migrationsdomstolen i Göteborg.

Gilla artikeln på Facebook

I sin dom hänvisar Migrationsdomstolen till att Migrationsöverdomstolen i sitt avgörande MIG 2018:6 har gett uttryck för uppfattningen att invandrares utveckling och mognad kan stanna av på ett barns nivå "på grund av förföljelse" hemma i tredje världen. Något som Samhällsnytt var först med att rapportera om.

Migrationsdomstolen köper visserligen inte att den nu aktuelle invandrarens låga IQ skulle bero på förföljelse, något som Migrationsöverdomstolen heller inte har angett något vetenskapligt stöd för i sin dom. Däremot öppnar man för att invandrare från låg-IQ-länder rent allmänt ska få asyl i Sverige, eftersom de inte kan försörja sig på egen hand.

"På grund av sin funktionsnedsättning framstår det som klart att han vid ett återvändande till Afghanistan skulle ha betydande svårigheter att klara sin vardag och försörjning", skriver domstolen i sin dom.

Invandraren från Afghanistan får därför uppehållstillstånd i Sverige såsom ”alternativt skyddsbehövande”.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0