Fredrik Segerfeldt
 Pressbild: Timbro

Liberal löser världsfattigdom: "Låt alla komma till Sverige"

Publicerad 2 december 2012 kl 18.01

Inrikes.Det bästa sättet att komma till bukt med världsfattigdomen är inte bistånd. Istället måste Sverige och andra rika länder öppna sina gränser för helt fri invandring av tredje världens miljarder fattiga. Den tesen lanserar den liberala opinionsbildaren Fredrik Segerfeldt.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en artikel på SVT Debatt som Segerfeldt proklamerar att det "mest effektiva vapnet i kampen mot den globala fattigdomen" är att ge de miljarder fattiga i tredje världen möjligheten att flytta till rika länder.

När de stora massorna av fattiga har förflyttats till Västvärlden ska de där bilda ett slags bidragsproletariat och "leva på existensminimum", enligt Fredrik Segerfeldt, och därmed är problemet löst.

"Om genomsnittsafrikanen kunde flytta hit och leva på svenskt existensminimum skulle hen få det fem gånger bättre än i hemlandet, och då har de högre svenska priserna redan räknats in", understryker han.

Vem som ska betala för migranternas socialbidrag utvecklar inte Fredrik Segerfeldt, men han passar på att nämna att han "hatar fattigdom" och "brinner för att fler ska ha det som i Sverige och USA, och färre som i Kongo".

"Våra murar, vår taggtråd och våra beväpnade patruller håller miljarder människor i misär. Många människor i fattiga länder vill emigrera. De flesta kan det inte. Detta är de rika ländernas verkliga skuld till världens fattiga", påstår Fredrik Segerfeldt.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

David Gilmours samling under klubban i New York. Pink Floyds sångare och gitarrist säljer sina instrument i århundradets gitarrauktion.0 

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0