Fredrik Segerfeldt
 Pressbild: Timbro

Liberal löser världsfattigdom: "Låt alla komma till Sverige"

Publicerad 2 december 2012 kl 18.01

Inrikes.Det bästa sättet att komma till bukt med världsfattigdomen är inte bistånd. Istället måste Sverige och andra rika länder öppna sina gränser för helt fri invandring av tredje världens miljarder fattiga. Den tesen lanserar den liberala opinionsbildaren Fredrik Segerfeldt.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en artikel på SVT Debatt som Segerfeldt proklamerar att det "mest effektiva vapnet i kampen mot den globala fattigdomen" är att ge de miljarder fattiga i tredje världen möjligheten att flytta till rika länder.

När de stora massorna av fattiga har förflyttats till Västvärlden ska de där bilda ett slags bidragsproletariat och "leva på existensminimum", enligt Fredrik Segerfeldt, och därmed är problemet löst.

"Om genomsnittsafrikanen kunde flytta hit och leva på svenskt existensminimum skulle hen få det fem gånger bättre än i hemlandet, och då har de högre svenska priserna redan räknats in", understryker han.

Vem som ska betala för migranternas socialbidrag utvecklar inte Fredrik Segerfeldt, men han passar på att nämna att han "hatar fattigdom" och "brinner för att fler ska ha det som i Sverige och USA, och färre som i Kongo".

"Våra murar, vår taggtråd och våra beväpnade patruller håller miljarder människor i misär. Många människor i fattiga länder vill emigrera. De flesta kan det inte. Detta är de rika ländernas verkliga skuld till världens fattiga", påstår Fredrik Segerfeldt.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart åka hem"

Kriget är slut – nu ska de hem. Danska S-regeringen beordrar sitt migrationsverk att ompröva redan fattade asylbeslut.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0