Fredrik Segerfeldt
Faksimil: FT (Flickr/VamPus/FORES)

Liberaler kräver fri invandring till Sverige

Publicerad 6 augusti 2012 kl 14.10

Inrikes.En grupp liberala opinionsbildare gör gemensam sak med den extrema vänstern och startar ett nätverk som förespråkar en kraftigt ökad invandring till Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en artikel i Expressen som liberalerna, däribland Dilsa Demirbag-Sten, Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt, presenterar det nya nätverket Migro.

Enligt undertecknarna startas nätverket för att högtidlighålla hundraårsdagen för Raoul Wallenberg. De menar att Wallenberg "är ett bevis för migrationens kraft; hur den befriar, förändrar och förbättrar".

"Wallenbergs gärningar borde inte enbart lämnas till historien, långt viktigare är de som vägvisande för framtiden. 60 år efter Wallenbergs försvinnande är förtrycket världen över fortfarande omfattande. Dagligen mördas och förtrycks människor av regimer runtom i världen. Migration är nu som då den enda räddningen för många", skriver de.

Liberalerna lovprisar Sveriges "humana migrationspolitik" men väljer nu alltså att gå ett steg längre och kräva en betydligt ökad massinvandring, eftersom invandringen leder till "fattigdomsbekämpning" och är en "källa för samhällelig och kulturell förnyelse".

Nätverket ska enligt den liberala gruppen "utmana såväl vänstern som högern" och "stå upp för en av de mest fundamentala av rättigheter - fri rörlighet".

Johan Lundberg, neokonservativ chefredaktör för tidskriften Axess, är glad och nöjd över tillkännagivandet och hoppas att han ska få vara med och bidra till kampen för nedmonteringen av Sveriges nationsgränser.

"Med tanke på att vi på Axess sedan länge propagerat för fri rörighet [sic!] och invandring är det glädjande att se att vi får stöd i denna kamp också av liberaler som Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt", skriver Lundberg på sin blogg.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.