" /> " /> " />
Fredrik Segerfeldt
LIBERALT FÖRSLAG: Problemet med världsfattigdom kan lösas genom att låta de fattiga i tredje världen flytta till Europa och "leva på existensminimum", enligt Fredrik Segerfeldt.

Liberal välkomnar kåkstäder och tiggarligor

Publicerad 2 januari 2014 kl 09.40

Inrikes.Det är inte så farligt att det växer upp kåkstäder i Sverige, för det är ändå bättre att bo i en kåkstad i Stockholm än i Mogadishu. Det menar den liberale opinionsbildaren Fredrik Segerfeldt.

Gilla artikeln på Facebook

Paulina Neuding, som är redaktör för tidskriften Neo, kritiserade före nyår vissa liberaler för att förespråka fri invandring som ett sätt att förstöra välfärdssamhället.

I en artikel i SvD nämnde hon att Fredrik Segerfeldt, som är medförfattare till boken "Migrationens kraft", bland annat räknat ut att en människa klarar sig på 450 kronor i månaden om hon bara lever på ris och att vi kan ha fri invandring till Sverige om vi tillåter sådana löner.

"Det är många gånger bättre att bo i en kåkstad i utkanten av Stockholm än i utkanten av Mogadishu", skriver Segerfeldt bland annat.

Nu har han publicerat en replik där han utvecklar sitt resonemang.

"Knäckfrågan är följande: är du redo att acceptera ökade inkomstskillnader i Sverige som en följd av invandring, om det leder till markant ökad mänsklig välfärd? Jag säger ja, Neuding säger nej. Hon tycker det är för obehagligt att behöva se fattigdom på så nära håll", skriver Fredrik Segerfeldt.

Att exempelvis tiggande romer kommer till Sverige och lever i kåkstäder är snarare positivt, eftersom de får det bättre här än de hade det i kåkstäderna i landet de flyttade från, menar han.

"Som bland annat DN:s Niklas Orrenius visat handlar tiggeriet och husvagnsboendet om människor som frivilligt åker fram och tillbaka mellan Sverige och hemlandet. Uppenbarligen tycker de att det är en välfärdsvinst att under en period leva här under sådana premisser. Jag tycker de ska få göra det valet själva, i stället för att vi gör det åt dem."

Fredrik Segerfeldt har tidigare argumenterat för att problemet med världsfattigdomen skulle kunna lösas genom att Sverige och resten av västvärlden öppnar sina gränser helt för tredje världens miljarder fattiga, så att de kan komma hit och "leva på existensminimum".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0