Paulina Neuding.

Liberaler startar "högersajt" för att få bidrag

Publicerad 13 november 2020 kl 00.02

Media. Paulina Neudings nya "högersajt", med flera kända profilnamn, kommer att heta Bulletin och satsa på att få presstöd, rapporterar Dina Pengar.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt tidigare uppgifter har opinionsbildare som Per Gudmundson, Alice Teodorescu Måwe och Carolin Dahlman värvats till den nya sajten, som beskrivs som "ett hemligt superprojekt för den svenska mediehögern".

Satsningen leds av Paulina Neuding och Thomas Gür.

Det har påståtts att projektet skulle ha ett startkapital på närmare 50 miljoner kronor från "hemliga finansiärer". Det nystartade bolaget Bulletin AB:s Pontus Tholin säger till Dina Pengar att startkapitalet endast är på 5 miljoner kronor.

Nationalekonomen Tino Sanandaji, som också är involverad i projektet, säger att den felaktiga siffran 50 miljoner förmodligen kommer från "prat om ett lånelöfte på 5 miljoner kronor för projektet".

I själva verket går planen ut på att söka bidrag från staten, enligt Sanandaji.

"De ambitiösa rekryteringar av kända namn som gjorts till höga löner bygger på en kalkyl om att det finns betalningsvilja när det väl lanserar samt att söka presstöd, inte att man redan samlat tiotals miljoner kronor", skriver Tino Sanandaji i ett mejl till Expressen.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Här når guldpriset botten: "Sista chansen att köpa är nu". Experten om orsakerna till att priset väntas sticka iväg.0 Plus

Konstgjort ben läker skelettskador. Forskarnas nya metod.0 

Kultur