Även Sjöstedt, Romson och Ullenhag åker till Kärrtorp.

" />

Även Sjöstedt, Romson och Ullenhag åker till Kärrtorp.

" />

Även Sjöstedt, Romson och Ullenhag åker till Kärrtorp.

" />
Revolutionära fronten
34709570@N06/CC-BY-NC-ND

Löfven ska tåga med våldsvänstern

Publicerad 18 december 2013 kl 20.20

Inrikes.Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven kommer tillsammans med flera andra toppolitiker att delta på en demonstration för "mångfald" i helgen. Arrangören bakom manifestationen är det vänsterextrema nätverket Linje 17, som inkluderar antidemokratiska terrorgrupper som Revolutionära Fronten.

Gilla artikeln på Facebook

Förutom Löfven kommer bland annat även V-ledaren Jonas Sjöstedt, Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och centerpartisten Fredrik Federley att vara på plats under den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp på söndag, rapporterar Aftonbladet.

Makthavarna ska tåga sida vid sida med element ur den yttersta extremvänstern.

En av de grupper som deltar är Revolutionära Fronten, en organisation vars enda syfte är att utöva systematiskt våld mot politiska motståndare. Ett tiotal medlemmar av organisationen greps i slutet av november av polis, som bland annat hittade brandbomber och spjutliknande föremål hemma hos vänsterextremisterna.

Terrorgruppen har publicerat filmer på nätet där de öppet skryter om hur de utför våldsattentat mot politiska motståndare. En av filmerna visar hur Revolutionära Fronten grovt misshandlar en oskyldig slovensk gästarbetare eftersom de trodde att han var "fascist".

Men att demonstrationen i Kärrtorp på söndag har den typen av arrangörer är ingenting som hindrar Stefan Löfven från att delta.

- Det är så oerhört viktigt för oss i Sverige att visa att vi ska inte ha någon nazism, fascism eller främlingsfientlighet, säger Löfven till Aftonbladet.

- Vi visar samtidigt vad vi är för, ett solidariskt samhälle och vi ska stå upp för vår demokrati och vara mycket rädda om den. Då får vi alla dra vårt strå till stacken, tillägger han.

S-ledarens utspel kommer i samband med att Fria Tider i dagarna kunnat avslöja att Bonniertidningen Expressen odlat ett nära samarbete med grovt kriminella våldsbejakande vänsterextremister i syfte att kartlägga och hänga ut privatpersoner som kritiserat regeringens invandringspolitik på nätet.

En av de uthängda drabbades på tisdagskvällen av ett bombattentat mot sitt hus, sannolikt utfört av någon av de vänsterextrema organisationerna.

Även integrationsminister Erik Ullenhag (FP) meddelade på onsdagen via Twitter att även han kommer att delta på söndagens demonstration.

Demonstrationen är en reaktion på det storbråk som i söndags utbröt i Kärrtorp mellan vänsterextremister och aktivister ur nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR). Bråket resulterade bland annat i att en SMR-aktivist blev knivhuggen i ryggen.

För bara några veckor sedan uteslöts vänsterpartisten Markus Allard ur partiet efter att ha "gillat" Revolutionära Fronten på Facebook.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0