"Många invandrare har aids, syfilis, obehandlad TBC" – vården på knä i asylkaosets Tyskland

Publicerad 31 oktober 2015 kl 14.42

Utrikes. Asylkaoset sätter stor press på den tyska vårdapparaten, rapporterar brittiska Daily Express.
 – Många invandrare har aids, syfilis, obehandlad TBC och exotiska sjukdomar, säger en kvinnlig narkosläkare som tidningen citerar.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt läkaren, som jobbar i Tyskland men kommer från Tjeckien, är sjukhusen inte vana att hantera det enorma vårdbehovet eftersom sjukdomarna som invandrarna bär med sig från tredje världen många gånger har utrotats i Europa sedan länge.

– Många invandrare har aids, syfilis, obehandlad TBC och exotiska sjukdomar som vården här i Europa inte är redo att hantera, säger den tjeckiska narkosläkaren.

Till följd av detta har vårdcentralerna ingen beredskap för migranternas sjukdomar, vilket gör att de istället skickas till de stora sjukhusen som blir proppfulla med invandrare. Trängseln leder till oroligheter när många olika invandrargrupper ska samsas i väntrummen, och nu har myndigheterna tvingats sätta in polis med hundar som följer invandrarna till sjukhuset.

Till skillnad från Sverige kräver Tyskland att invandrarna, precis som landets egen befolkning, betalar för mediciner som läkare skriver ut. Men det accepteras inte, berättar läkaren. Istället för att betala ställer invandrarna till bråk på apoteken.

– Det leder till enorma utbrott. De kan överge barn som har förkylningar och lämna dem till apotekspersonalen med orden "Så, då får ni behandla dem istället!". Så nu tvingas polisen inte bara övervaka sjukhusen, utan också de stora apoteken.

Läkaren berättar vidare, enligt Daily Express, att de uppskattningsvis 1,3 miljoner invandrare som tar sig till Tyskland är "fullständigt omöjliga att sätta i arbete" eftersom de inte behärskar något annat språk än sitt eget.

– Även professorn som leder vår avdelning berättar hur nedstämd han blir av att se sin städerska, som har arbetat heltid med att städa för 800 euro i månaden i flera år, tvingas möta unga män i korridorerna som bara sträcker ut handen, kräver att få allt gratis, och när de inte får det ställer de till bråk.

Situationen är ännu värre i Sverige. Redan 2013 avslöjade Fria Tider att en ensamstående invandrare med tre barn är berättigad till 22.000 kronor i månaden skattefritt, när alla bidrag har räknats samman. Sedan dess har flera av de svenska invandrarbidragen ökat ytterligare, medan vården och tandvården har blivit gratis för alla invandrare som uppger att de sökt asyl eller vistas illegalt i landet.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Mer från Utrikes

FN-krav på basinkomst bara för kvinnor

Så föreslås fattiga kvinnor kompenseras för pandemin.. Basinkomst specifikt riktad till kvinnor ska "minska klyftorna", enligt globala organisationen.0 

Fidesz lämnar EU-grupp efter påtryckningar från M och KD

Orbáns högerparti tvingas lämna EPP.. Moderata glädjen: "Äntligen sätter vår partigrupp ned foten!"0 

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0