– Vi är i diskussioner med USA. Det har inte nått en nivå där vi kan säga exakt hur det ska gå till, men samtalen pågår... fortfarande i ett tidigt skede, säger ministern enligt Reuters.
Rwanda har under de senaste åren profilerat sig som ett mottagarland för invandrare som västländer inte vill ha kvar, trots återkommande kritik från vänstergrupper som hävdar att landet inte garanterar grundläggande rättigheter.
FN:s flyktingorgan UNHCR har tidigare varnat för att migranter som skickas till Rwanda riskerar att skickas vidare till de länder de påstår sig ha flytt ifrån – något som Rwanda tillbakavisat och kallat lögn.
USA:s nuvarande administration under Donald Trump har återupptagit sin tuffare linje mot illegal invandring efter att han inledde sin andra mandatperiod i januari. Bland annat har programmet för vidarebosättning av flyktingar i USA frysts. Utvisningarna har ökat, men sker dock enligt kritikerna fortfarande i alldeles för liten skala för att det ska göra någon större skillnad.
Så sent som i april stoppade USA:s högsta domstol tillfälligt deportationen av en grupp venezuelaner som anklagas för att vara gängmedlemmar. Samtidigt har en irakisk flykting, tidigare bosatt i USA, deporterats till Rwanda efter anklagelser om kopplingar till Islamiska staten.
Rwanda hade tidigare ett avtal med Storbritannien om att ta emot tusentals asylsökare, men det skrotades i fjol av premiärminister Keir Starmer. Även de danska socialdemokraterna har haft planer på att förlägga sin asylmottagning till Rwanda, men det tycks ha runnit ut i sanden.