Koranbränning i Stockholm
Stockholms finansborgarrådet Anna König Jerlmyr t.v.

M-toppen om Stram Kurs islamkritik: "Vedervärdigt, inte välkommet här"

Publicerad 10 september 2020 kl 17.13

Inrikes. Stockholms finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) kallar nu danska Stram Kurs åsikter för "vedervärdiga" och påpekar i Expressen att de inte är välkomna i hennes stad.

Gilla artikeln på Facebook

Islamkritikerna i Stram Kurs planerar flera koranbränningar i Stockholm under helgen.

Redan i morse eldade det danska partiet upp en koran i Rinkeby, men det var alltså bara början. Partiet har sökt fem demonstrationstillstånd i den svenska huvudstaden.

Det moderata finansborgarrådet Anna König Jerlmyr vill dock inte ha dem i Stockholm.

I en intervju med Expressen TV förklarar hon för invånarna i Stockholm att Stram Kurs står för "vedervärdiga" budskap.

"Rasism" och "hat" hör inte hemma i Stockholm, hävdar hon och uppmanar också befolkningen att inte möta koranbränningarna med våld utan med rätt värderingar i stället.

Samtidigt förklarar hon att nationella myndigheter bör undersöka om Stram Kurs partiledare Rasmus Paludan, som portats från Sverige i två år, är svensk medborgare eller inte.

– Vi behöver få klarhet i sådana här provokatörer som medvetet kommer för att skapa upplopp och kaos i Sverige. De här åsikterna är inte välkomna här. Men vi ska visa att det är värme, medmänsklighet, öppenhet och tolerans som gäller i vår stad, säger hon till Expressen.

Enligt König Jerlmyr påminner Stram Kurs koranbränningar om 1930-talets Hitlertyskland men hon påpekar också att Sverige har en grundlagsskyddad yttrandefrihet som ska gälla. För egen del tar hon dock "starkt avstånd" från Stram Kurs yttringar.

När det danska partiet eldade upp en koran i Malmö för två veckor sedan, startade invandrare våldsamma upplopp i staden. Än så länge har det inte blivit några liknande reaktioner i Stockholm.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0