Koranbränning i Stockholm
Samhällsnytts filmer från koranbränningarna börjar nu censureras av Youtube. Den som publicerades i morse är raderad. Nättidningens Youtubekonto ska även ha blivit fryst.

Stram Kurs: "Vi slutar elda koraner när islam försvinner från Sverige"

Publicerad 11 september 2020 kl 17.08

Inrikes. Det danska islamkritiska partiet Stark Kurs kommer inte sluta bränna koraner i Sverige förrän islam försvinner. Det klargör partiet på sin Facebook på fredagseftermiddagen.

Gilla artikeln på Facebook

Under torsdagen avslog polisen Stram Kurs ansökan om demonstrationstillstånd i flera av Stockholms förorter, där det danska partiet vill bränna koraner.

Polisen påpekade att "konflikt och våldsläget i flera av de förorter som nämns i ansökan är mycket höga och information om manifestationen är vida spridd till allmänheten, och i vissa miljöer förespråkas våld", hette det i motiveringen.

Men detta åtlyddes inte av de danska islamkritikerna.

Redan på fredagsmorgonen svarade partiet med att bränna en ny koran i Rosengård i Malmö. Förra gången man gjorde det, för två veckor sedan, startades våldsamma invandrarupplopp i staden. 

Nättidningen Samhällsnytt publicerade en film från dagens koranbränning i Rosengård, men den blev snabbt censurerad av Youtube. Filmen är nu raderad och tidningens konto ska även ha blivit "fryst", stoppat från att lägga upp nya filmer.

Nu meddelar det danska partiet att man inte kommer sluta bränna muslimernas bok i Sverige. Koranbränningarna kommer i stället fortsätta så länge islam finns kvar i grannlandet.

"Stram Kurs har bränt koranen i Rosengård idag. Vi kommer stoppa koranbrännandet i Sverige när islam inte längre finns i Sverige", skriver man i ett nytt Facebookinlägg.

I en intervju i slutet av augusti förklarade partiledaren Rasmus Paludan att han "hatar våld" och genom att bränna koranen vill påvisa att islam inte alls är "fredens religion", eftersom det leder till kravaller.

– Men till slut blir det en normalisering. De fattar att vi bränner koranen oavsett om det leder till mycket våld, vilket är mycket viktigt. Vi förändrar saker. De trodde att de med våld kunde bestämma, nu fattar de att de inte kan bestämma. Den makten har de inte, inte än så länge.

Enligt Paludan måste man göra muslimer arga för att försöka förändra islam och även för att uppmärksamma svenskarna om vad som sker i deras land. Att vara tillmötesgående mot islam har västerländska politiker försökt vara i 40 år, säger han, men det har inte hjälpt.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0