Val 2018
Ulf Kristersson (M).

Majoritet väljare vill se M-samarbete med SD – men Kristersson vägrar

Publicerad 12 april 2018 kl 10.32

Inrikes. En majoritet av Moderaternas väljare vill se ett samarbete med Sverigedemokraterna. Det framgår av en ny mätning från Aftonbladet/Inizio. Men partiledaren Ulf Kristersson vägrar lyssna på demokratins röst.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt mätningen kan så många som 61 procent av de moderata väljarna tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna om Alliansen inte får en egen majoritet i riksdagen efter höstens val.

Men M-ledaren Ulf Kristersson som upprepade gånger sagt att han vägrar samarbete eller samtala med SD, tänker inte lyssna på väljarna.

– Det förändrar inte min ståndpunkt. Jag vill samarbeta, samtala och samregera med värderingsvänner som delar min grundläggande syn på politik och på Sverige, säger han i Aftonbladets Partiprogrammet.

Kristersson påpekar att han bara är villig att kompromissa om han kan hålla sina värderingar intakta. Dessutom röstar Sverigedemokraterna ändå ofta med den sittande regeringen, förklarar han.

Enligt M-ledaren skiljer sig hans värderingar från Sverigedemokraternas i det att SD inte förstått att Sverige måste ingå i ett "internationellt sammanhang", att man ska hjälpa människor på flykt, att vi ska vara med i EU, att Sverige ska ansluta sig till Nato samt i synen på Ryssland.


Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0 

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0