Sveriges utrikesminister Margot Wallström twitrade ut ramadan-hälsningar på både svenska och arabiska medan Alexander Stubb, Finlands förre utrikesminister, twittrade ut flera bilder från sitt midsommarfirande i den finska skärgården.

Många upprörda över Wallströms ramadan-hälsningar

Publicerad 22 juni 2015 kl 19.21

Politik. Utrikesminister Margot Wallström skrev inför den gångna helgen ramadan-hälsningar på Twitter, både på svenska och på arabiska, något som många reagerade starkt på.

Gilla artikeln på Facebook

Flera personer har kommenterat twitterinlägget och några av dem undrar om det verkligen är Wallströms riktiga twitterkonto eller om hon har konverterat till islam, medan andra tycker att hon borde flytta till Mellanöstern.

Några av dem som kommenterat tycker att det är märkligt att utrikesministern är så mån om att uppmärksamma en muslimsk högtid som ramadan, men inte kunde kosta på sig en kort hälsning till Norge på deras nationaldag den 17 maj eller ens så mycket som ett "glad påsk" till alla kristna i påskas.

Samtidigt som Wallström nöjde sig med ett kort "Happy Midsummer!" på midsommarafton twittrade den före detta finske utrikesministern Alexander Stubb, numera finansminister, ut en lång rad bilder och hälsningar från sitt eget midsommarfirande i den finska skärgården. Någon ramadan-hälsning blev det däremot inte från den finske ministern.

Fria Tider sökte under eftermiddagen Wallströms pressekreterare Pezhman Fivrin för en kommentar till kritiken mot Wallström, men han svarade att han inte hade tid att prata.

– Nej, du, jag sitter lite upptagen just nu men om du har möjlighet att maila mig dina uppgifter så kan jag återkomma lite senare, sade han.

Men Fivrin ringer aldrig upp och när Fria Tider försöker få tag på honom igen lite senare svarar han inte i telefon.

 

Svenska politiker uppmärksammar ramadan:

Medan finska politiker, eller åtminstone Alexander Stubb, tycks föredra midsommar:


Ekonominyheter

Bolånetagare ska få slippa amortera

Finansinspektionens nya coronadrag.. Ska gälla samtliga nya och befintliga bolånetagare.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.